Bajnai Gordon elismerte, hogy részt vett a Városháza eladásáról szóló egyeztetésen

2021. november 19. 9:47
Szerinte a napokban a sajtóban megjelent fotó titkosszolgálati módszerekkel készült.

Mint megírtuk, kedden újabb felvétel került elő a Városháza-gate kapcsán, amiben Bajnai Gordon neve is felmerült. Az Anonymus-maszkos személy videója szerint 

„jutaléki rendszer” működhet a fővárosi önkormányzatnál.

A felvétel után, csütörtökön újabb információ látott napvilágot, egy kép formájában: a fotó azt bizonyítja, hogy Bajnai Gordon és Gansperger Gyula találkozott. A két személy közös megjelenése már csak azért is érdekes, mert az Anonymus által legutóbb nyilvánosságra hozott hangfelvételen Gansperger Gyula beszél Bajnai Gordonról. A baloldali üzletember tudomása szerint Bajnai korábban két személyt ajánlott Karácsony Gergely figyelmébe. Az egyik Kiss Ambrus volt, a másik Tordai Csaba. Mint köztudott, előbbiből főpolgármester-helyettes lett, míg utóbbi jogi főtanácsadói posztot kapott a Városházán.

Bajnai most Facebook-posztban magyarázkodik

Ahogyan azt szemléztük, a volt miniszterelnök egy terjedelmes Facebook-posztban fejtette ki a kapcsolatát Gansperger Gyulával, illetve ismerte be azt, hogy

részt vett a Városháza eladásáról való egyeztetésen.

A poszt szövege szerint a Gansperger Gyulával való kapcsolata 2005 óta csupán szórványos volt (mint ismeretes, eddig az időpontig együtt vezették a Wallis Rt.-t). Azt azonban készségesen elismerte, hogy a baloldali üzletember „azzal keresett meg, hogy vállalkozása a leggazdagabb magyarországi befektető család által irányított cégcsoporttal működik együtt ipari infrastruktúra és ingatlanfejlesztési projektekben. Jelezte, hogy a cégcsoport egyik fő tulajdonosa szeretne bemutatkozni nekem személyesen és kérte, hogy vegyek részt egy rövid találkozón. A meghívást elfogadtam.”

Mi történhetett ezen a rejtélyes találkozón?

A találkozón a volt miniszterelnök szerint két téma merült fel. Az egyik az volt, hogy egy nemzetközi tanácsadó cég – aminek Bajnai Gordon történetesen a tagja – tud-e segíteni a Gansperger Gyula érdekeltségébe tartozó befektetőcsoport infrastruktúra jellegű projektjében.

A másik, esetünkben érdekesebb téma, a Városháza eladása volt. „A találkozó második részében véleményemet kérték egy, a budapesti Városházával kapcsolatos fejlesztési elképzelésük politikai megvalósíthatóságáról, esélyeiről – írta a politikus a Facebook-oldalán – Először világossá tettem, hogy ebben az ügyben nincs befolyásom, közvetítői szerepem. A beszélgetés során azt is kifejtettem, hogy az én helyzetértékelésem szerint

egy ilyen szimbolikus jelentőségű épületet érintő beruházás a jelenlegi irracionális politikai környezetben mindenképpen politikai támadások kereszttüzébe kerülne.

Végezetül hangsúlyoztam, hogy függetlenül az aktuális helyzettől egy ilyen fejlesztés csak átfogó politikai konszenzus mellett és teljesen átlátható folyamatban lehetne egyáltalán megfontolás tárgya a döntéshozók részéről.”

 

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Összesen 154 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Telefonon. A fényképező már konspirációra utalna.

Bajnai!

Már te is csak gyilkolod a balliberális szavazótábor tagjait, mi lesz az idegronccsá váló, itt kommentelő balliberális öregekkel, miért fojtod a szót a törzsgárdába - Armageddon. Pierre, Valodi, nemzeti konzervatív, vaselin, s a többiek - , miért nullázod le a balliberális médiát az olvasók előtt, honnan veszed a bátorságot, hogy megkérdőjelezed Karácsony szavahihetőségét, városvezetői alkalmasságát, miért menetelsz MZP győzelme ellenében?

vagy azt gondolod, hogy a balliberális politikai elit részéről birkának tartott saját szavazótábor csak az itt kommentelő ellenzékiek intellektuális színvonalán áll, nincsenek köztük önálló gondolkodásra is képes józan emberek? Nem félsz, hogyaz MZP mögött álló külföldi erők leszámolnak veled?

Egyébként meg az elhárítás dolga, kötelessége a hazaárulók, a rablók, a nemzet ellenségeinek a felderítése, ellenőrzése. Ez Izraelben is így van.

,,Gansperger az Orbán-kormány alatt az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. elnök-vezérigazgatója volt.,,

Vagyis azt bizonygatod, hogy Gansperger tégla volt a Fideszben.

Na ja!
Arról mit tudsz, hogy az MDF-ben voltak e és kik voltak az MSZP-és SZDSZ-es téglák?

Na ugye, hogy egyformák ezek, csak a logójuk más!
A lölö gazdája legfeljebb 1-2-3 nagyságrenddel nagyobbat lop, de a szándék mindben ugyanaz.

Az Elios-család a leggazdagabb magyarországi befektetőcsalád.

Hehe.
Pár napja még "fake news"-nak volt minsősítve az egész téma, és minden tagadva volt.

Remélem még fognak tovább is hátrálni...

Simicska valamikor a Fidesz gazdasági felelőse volt... folytassam? Nálatok egyébként is rangja van a csalódott fideszesnek, akkor most mi a baj Granspergerrel?

Na látod, én pont így látom a ti mantráitokat a lopásokról.

Orbánék eladták a pártházat, mert az akkor induló pártokhoz hasonlóan - kivétel az MSZ(M)P - ez volt az összes vagyonuk. A Városházában az a pikáns, hogy amíg Karácsony tagad, addig Horn Gábor, aki szerint el kéne adni a Városházát, kioktatja, hogy örökös beszarás helyett végre bele kéne állni az ügybe. Horn szavaiból így az sejlik fel, hogy téma volt az épület eladása.

Hm. Herzog család?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés