Lázár János álma

2021. november 18. 10:06

Dávid Ferenc
Hírklikk
Ébresztő, János, vége a kongresszusnak!

„A diszkriminatív és nem normatív eszközökkel végrehajtott »multi üldözés« visszariaszthatja a magyarországi befektetéseket tervező egyéb – nem kereskedelmi – vállalkozókat is. Miért hoznák a pénzüket egy olyan országba, ahol a kormány nem piac-konform eszközök bevetésével sérti a tulajdon szentségét, és korlátozza a vállalkozás szabadságát? A jogbiztonság számukra legalább olyan fontos, mint a befektetés megtérülése.

A Magyarországon működő multinacionális kereskedelmi láncok több tízezer embert foglalkoztatnak, és ebben a körben szinte ismeretlen az úgynevezett fekete munkáltatás. E cégek vállalati szintű bérszínvonala jelentősen meghaladja a hazai tulajdonban működtetett üzletláncok kereseti nívóját, és így több személyi jövedelemadót és járulékot is inkasszálhat általuk a központi költségvetés. Vajon az államilag gründolt »magyar kereskedelmi óriás« is biztosítja a kedvező bérkondíciókat?

Rövid értekezésem végén beszéljünk a legfontosabbról, a vásárlói közérzetről és az árakról. Szeretjük a tágas eladóteret, a tömött, áttekinthető gondolasorokat és a kényelmes parkolókat. Nem hagyható említés nélkül, hogy az átlagos magyar polgár bér- és árérzékeny, szárnyaló infláció esetén különösen. Az új – »nemzeti színű« – kereskedelmi lánc biztos, hogy képes a multik teljesítményét hozni? A magas termelési költséggel előállított magyar árucikkek olcsó áron történő értékesítése életszerű? Ha rosszak a beszerzési feltételek (a beszerzési árak), akkor a fogyasztói árak meddig fognak emelkedni?

Az ország miniszterelnöke a Fidesz vasárnapi összejövetelén azt mondta, hogy »mi magyarok vagyunk, és nem hülyék.« De nem ám! Silány minőségű hazai terméket drágán, még Lázár kedvéért sem fogunk vásárolni. Ébresztő, János, vége a kongresszusnak!”

(Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A csicskás nekrológja?
Szomorú évforduló
https://nepszava.hu/3029893_sz..

A mi CBA-nk a várossá avanzsált község közepén van, az épület újnak számít, parkolóhely bőségesen van.

A zöldséges rész szuper. A hentespult szintén. A boltban főznek, ráadásul nagyon jól, déltájban hosszú sor kígyózik a meleg-konyha pult előtt. A krumplin VAN petrezselyem szórás. Nagyon megfizethetőek.

Náluk találtam meg nemrégiben a kedvenc mustárunkat, magyar termék, édeskés, magos, cseh mustárnak hívják, Ízmester. Van vagy ötféle.

Ha lehet, vásároljunk magyar cégnél magyart. Van ilyen is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés