Gál Kinga: Hátba támadja a lengyeleket az EP baloldali többsége

2021. november 17. 10:23
A Fidesz szerint támogatás helyett zsarol az Európai Parlament a nehéz helyzetben.

Az EP öt képviselőcsoportja levélben fordult Ursula von der Leyenhez, az Európai Bizottság elnökéhez, melyben kérik, hogy ne fogadják el a lengyel helyreállítási tervet, ezáltal az európai helyreállítási tervből Lengyelországnak járó összeget a jogállamisági kritériumok miatt ne folyósítsák.

„Az EU-nak a lengyel határon tapasztalható vészhelyzetben a szolidaritásáról kellene biztosítani Lengyelországot

az EU külső határainak védelmében tett erőfeszítéseiért, egy támogatást kinyilvánító levél helyett azonban az EP baloldali többsége ismét a fenyegetés és zsarolás módszeréhez nyúl” – mutatott rá Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának elnöke.    

„Elfogadhatatlan az EP öt baloldali frakciójának a levele, mely azt is bizonyítja, hogy az EPP tovább tolódik a baloldal irányába. Ez egy nyílt politikai zsarolás, ami a szerződések szerinti minden jogalapot nélkülöz, ráadásul egy olyan pillanatban történik, amikor a lengyelek melletti kiállásról kellene szólnia egy ilyen levélnek. Évek óta szolidaritást hangoztatnak, ha a migránsok szétosztásáról van szó a tagállamok között. Most, amikor Lengyelországot megilleti a teljes szolidaritás a keleti külső határokon kialakult helyzet miatt, hátba támadják. A Lengyelországnak jogosan járó pénzek befagyasztását kérik, ez tiszta politikai zsarolás. A helyreállítási alap nem alamizsna, hanem minden tagállamnak jár” – emelte ki a fideszes képviselő.

(MTI-OS)

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Fel kell oszlatni az Európai Parlamentet..." - rászolgáltak a kevésbé udvarias szétkergetésre.

Valahogy úgy, ahogy Napóleon is szétzavarta az ötszázak tanácsát.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés