Azonos mércével büntetünk az összes FIFA-tagállamban

2021. november 14. 11:40
Gianni Infantino
Nemzeti Sport
Ha eltávolítjuk az elfogadhatatlanul viselkedőket, akkor nem kell megbüntetnünk az összes nézőt.

„Ez ellen Csányi Sándor FIFA-alelnök is régóta küzd idehaza, hol több, hol kevesebb sikerrel.

Az MLSZ elnöke aktívan vesz részt a reformok előkészítésében és fantasztikus munkát végez, a magyar futball látványos előretörésében is hangsúlyozni kell a szerepét. Nekem elhiheti, két évtizede közelről látom, mi történik a magyar labdarúgásban, nehezen leírható a változás, a fejlődés mértéke, amit az utóbbi időben tapasztalunk, amióta Sándor vezeti a szövetséget.

A nagy víziók és a múltidézés után visszaszállva a földre, a jelenbe: a magyar szurkolók többsége azt kérdezné Öntől a helyemben, hogy mikor szakít végre a FIFA a kollektív büntetés igazságtalan gyakorlatával, ami a »helytelen« szurkolói viselkedést illeti? Nagy szerencséje van ugyanis, hogy egy olyan meccsre jött, amin – ha a hideg, a járvány és az elszállt vb-esélyek miatt nem is jöttek ki túl sokan – kivételesen lehetnek nézők…

Sokat beszéltünk erről Csányi elnök úrral is. Az biztos, hogy mindenfajta hátrányos megkülönböztetéssel szemben zéró toleranciát hirdettünk és ennek megfelelően szankcionálunk is minden ilyesmit. Ha azonban a legsúlyosabb büntetés sem segít visszaszorítani a káros jelenségeket, akkor el kell gondolkodnunk azon, hogy hatékonyabb módszerekhez kell folyamodnunk. Értem ezalatt egyrészt a megelőzést, a nevelést, másrészt a legmodernebb technológia alkalmazását a rendbontók azonosításában. Ha ugyanis egyértelműen azonosítani tudjuk őket, és eltávolítjuk a nézőtérről azokat, aki elfogadhatatlanul viselkednek, akkor nem kell miattuk megbüntetnünk az összes nézőt.

Sokszor azt érezzük, hogy utaznak ránk, és hogy a verbális diszkriminációt súlyosabban büntetik a fizikai erőszaknál, fenyegesse az akár a magukat játékosokat.

Ezt visszautasítom, nincs így. A helytelen és szabálytalan lelátói viselkedés minden formáját üldözni kell, méghozzá azonos mércével az összes FIFA-tagállamban, éppen úgy Magyarországon, ahogyan Dél-Amerikában vagy bárhol másutt. De tényleg fontos, hogy meg kell találnunk a valóban hatékony és a leginkább hatékony megoldásokat, ezen dolgozunk.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Azonos mércével büntetünk az összes FIFA-tagállamban"

Na ne röhögtess keresztapu, mert fáj az oldalam.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés