Ki veheti át Novák Katalin helyét? – Vasárnap tartja tisztújító kongresszusát a Fidesz

2021. november 13. 11:41
Az ország több mint 700 településéről érkező 1470 küldött részvételével tartja tisztújítását a kormánypárt. A kongresszuson új alelnököt választanak a most nem induló családügyi miniszter helyére.

Holnap tartja kétévente esedékes tisztújító kongresszusát a Fidesz, ahol szavaznak a pártelnökről, valamint négy alelnökéről – írta meg a Magyar Nemzet. A lap szerint Novák Katalin nem indul újra, így a családügyi miniszter helyére új alelnököt fognak választani.

A tisztújító kongresszuson 1470 küldött, és hatszáz meghívott vendég – diplomaták, tudósok, művészek és sportolók – vesz részt

 – mondta el a Magyar Nemzetnek Hollik István. A Fidesz kommunikációs igazgatója közölte, hogy az eseményen megjelenő küldöttek közül mindenki be van oltva, továbbá nem kötelező a maszkhasználat, a rendezvényt pedig védettségi igazolvány nélkül is lehet látogatni.

A kormány tagjai közül beszédet mond Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Varga Mihály pénzügyminiszter, Varga Judit igazságügyi miniszter, valamint Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter. Mellettük Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára, Deutsch Tamás, a párt EP-képviselője, Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára és Gyopáros Alpár, a Magyar falu program kormánybiztosa is felszólal a rendezvényen.

Új alelnököt választ Novák Katalin helyére a Fidesz a tisztújító kongresszuson

A kongresszus délelőtt 10 órától vár­hatóan 16 óráig tart majd, ahol szavaznak a pártelnöki pozícióról, amire egyetlen jelölt van Orbán Viktor személyében. A 2019 őszi kongresszus egyhangúlag megerősítette pártelnöki pozíciójában a miniszterelnököt, és megválasztották alelnököknek Novák Katalint, Kósa Lajost, Kubatov Gábort és Németh Szilárdot.

A párt hagyományai szerint miniszteri rangú politikus nem töltheti be hosszú ideig az alelnöki posztot, ezért Novák Katalin helyett most új alelnököt választanak.

Erre a pozícióra Koncz Zsófia, a tavalyi szerencsi időközi választáson megválasztott országgyűlési képviselő, Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának uniós fejlesztésekért felelős államtitkára, Gál Kinga európai parlamenti képviselő, illetve Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő is eséllyel pályázhat. 

A Fidesz kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a megválasztott elnök várhatóan fél három körül fogja megtartani a beszédét. Két évvel ezelőtt Orbán Viktor elnöki beszédében kiemelte, hogy megegyezésre kell jutni Európa két fele között, de ennek világos feltételei vannak, például az, hogy „nekünk jogunk van a keresztény szabadság törvényei szerint berendezni az életünket”.

Orbán Viktor pártelnök a Fideszt rendezettnek, az ország legnagyobb, legerősebb és egyetlen kormányképes pártjának nevezte, amely szövetségeseivel együtt Magyarország legrégibb, legmélyebb hagyományokkal és legerősebb lelkiséggel rendelkező politikai közössége. A miniszterelnök ekkor szót ejtett arról is, hogy egyre kevésbé az ellenfél támadásai, egyre inkább a bajtársiasság tartja össze a közösséget, amelynek bölcsességre, bátorságra, igazságosságra és mértékletességre van szüksége, de arra is kitért Orbán Viktor, hogy a Fidesz generációs megújítása is jól halad. 

A Fidesz-kongresszusok történetét összefoglaló korábbi összeállításunkat itt olvashatja el.

(Magyar Nemzet)

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök, a párt újraválasztott elnöke beszédet mond a Fidesz tisztújító kongresszusán a BOK Sportcsarnokban, Budapesten 2019. szeptember 29-én., MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 97 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

eljen es vezesse meg sokaig a partot eroben es egeszsegben a nep es a haza udvere.

Méghozzá a turcsi orránál fogva.

Nem lehet más a pártelnök, mint Orbán Viktor.

Állítólag Gál Kinga váltja Novák Katit. Gál Kingának ez a hajszín és vágás borzasztóan áll.
A befutóm Vitályos Eszter. Nagyon szimpatikus, okos, kedves, jól vív.

Németh Szilárdnak van haja nem értem miért borotválja kopaszra, ami előnytelen is neki.
Nem kell program elég az alkalmasság megállapítása.

Miért ki lakik Felcsúton?
Figyelj! Orbán kormányában nem olyan kiskaliberű emberek vannak, mint te.

A fejed van lezsírozva.

Vitályos Eszter mégsem jó, mert igaz, hogy jogász, de nincs olyan nyelvismerete, mint Gál Kingának.

Felsőfokú angol, német, román és alapszintű francia.

LOL

Az egész moslékellenzékben nincsen még egy Novák Katalin sem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés