Ausztriában tombol a negyedik hullám

2021. november 10. 20:57
Ausztriában a járvány kitörése óta először haladta meg a koronavírussal fertőzöttek napi száma a tízezres küszöböt. Az osztrák hatóságok szerdai tájékoztatása szerint 11 ezer 400 új esetet azonosítottak az utóbbi 24 órában.

Az egészségügyi minisztérium előrejelzése szerint a fertőzöttek számának további növekedésével alig két héten belül a kórházak intenzív osztályai elérhetik a kritikus telítettségi szintet. November harmadik hetére a fertőzöttségi ráta százezer lakosra vetítve elérheti az ezret.    

A járványügyi helyzet romlása miatt Ausztriában szigorítások léptek hatályba hétfőn a koronavírus ellen be nem oltottak számára.    

A kormány döntése értelmében csak beoltott vagy gyógyult személyek mehetnek éttermekbe, szépség- és masszázsszalonokba, fitnesz- és sporttermekbe, szállodákba, látogathatnak mozikat vagy színházakat, ahol 25 főnél többen gyűlnek össze. Az úgynevezett 2G szabály értelmében az oltás óta legfeljebb kilenc, a gyógyulás óta legfeljebb hat hónap telhet el, és csupán a negatív PCR-teszteredmény felmutatása hétfőtől már nem elegendő. A munkahelyeken viszont továbbra is elég a negatív koronavírusteszt felmutatása.    

A járvány kezdete óta Ausztriában 911 175 ember kapta el a fertőzést, és 11 577-en haltak bele a vírus okozta betegség szövődményeibe. A 8,9 milliós ország lakosságának 65 százaléka esett át a teljes immunizáción és már zajlik az emlékeztető oltások beadása.

(MTI)

Fotó: Askin Kiyagan / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 53 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És ezzel a két grafikonnal mit akarsz mondani?

Hiába: oltakozni kell. Mert akkor nem lesz negyedik, akárhányadik hullám.
Ja, de.
:D

Ez itt nem üti meg az ingerküszöböt :D Normálisan válaszolni nem fognak (erre nincs mit mondani), csak lepontoznak. Mandiner, kommentszekció. :DDDD

Ha összesen 1 millió szputnyikosunk van , és azok 4 százaléka (40ezer ember) volt a szputnyik-szúrás eddigi esztendőjében az oltása után mégis fertőzött , továbbá 0,4 százaléka (négyezer ember) volt eme már oltakozós gördülő egész esztendőben súlyosan covidbeteg (kórházi?) eset is, akkor NEM értem miért a HVG írja ezt meg!

Világos hogy nagydobra verhetné a magyarországi járványügyi hatóság is... hogy mennyivel kedvezőbb szputnyikkal illetve legyen világos: bármely vakcinával oltakozni.

(Amúgy miért félnek azok tőled, ki vagy te, te hvg citáló olvasó?)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés