Tarlós a fővárosi ingatlanügyről: Karácsony Gergely hazudik

2021. november 9. 10:38
„Gondolom, senki nem akarja állítani, hogy a távozásom után 6 hónappal én írtam ki a pályázatot az ingatlanra” – fogalmazott a korábbi városvezető.

Annak ellenére, hogy a Mandiner hétfőn mutatta be a fővárosi ingatlanügyek egyik fontos szereplőjét, Gansperger Gyulát, Karácsony Gergely mindent tagad a fővárosi ingatlanmutyival kapcsolatban. Budapest főpolgármestere kijelentette azt is, hogy a Fővárosi Önkormányzat egyik ingatlanát (az interneten fellelhető dokumentumok alapján a hivatalos eljárást követve, ugyanakkor Berki Zsolt közbenjárásával úgy szerezhették meg – a szerk.), hogy

Karácsony szerint „egyébként az ingatlan értékesítéséről a Tarlós-féle városvezetés döntött”.

A főpolgármester idézett kijelentése az alábbi videóban 1 perc 48 másodperctől kezdődően tekinthető meg.

Tarlós István: Karácsony hazudik

Tarlós István, korábbi főpolgármester a Hír TV Napi aktuális című műsorának vendége volt. Kérdésre válaszolva Tarlós elmondta: „az a baj, az utóbbi időben ez elhatalmasodott, hogy sokan beszélnek a levegőbe ahelyett, hogy elővennék azokat a papírokat, amik ide vonatkoznak. Vannak iratok, határidők, dátumok, döntések. Ezeket csak elő kéne venne, ki kellene nyitni” – tette hozzá.

Abban a kérdésben, hogy az eladási folyamat szabályos volt-e, Tarlós István nem foglalt állást. Mint fogalmazott: arról „nincs információm”. Ugyanakkor kiemelte: „viszont amit Karácsony Gergely mondott [...] ez hazugság.

Azt kell mondjam, mostmár kevésbé finoman, mint szoktam, hogy Karácsony Gergely hazudik.”

Mint a korábbi főpolgármester fogalmazott: „egy eladási folyamat akkor indul el, amikor az illető ingatlant vagy bármilyen értéket megpályáztatják, kiírják a pályázatot.

Itt Karácsony megint úgy hazudott, hogy megpróbált úgy csinálni, mintha nem hazudna”.

Kifejtette: „hosszú évtizedek óta úgy van, hogy az erre illetékes önkormányzati szervezet minden évben összeszedi azokat az ingatlanokat, amik elvben értékesíthetők, és amikből származhat bevétel”. A korábbi főpolgármester szerint a szóban forgó ingatlan 2015 óta szerepelt azon a listán „más egyéb ingatlanok mellett”, amelyen az elvben eladható fővárosi tulajdonú ingatlanok szerepelnek.

Tarlós István ugyanakkor leszögezte:

a mi ciklusunkban ezzel nem történt semmi.

Itt semmilyen kényszer nem volt, mi nem pályáztattuk meg. Azt meg gondolom, senki nem akarja állítani, hogy a távozásom után 6 hónappal én írtam ki a pályázatot az ingatlanra” – tette hozzá.

A Tarlós Istvánnal zajló beszélgetés fent idézett részleteit az alábbi videóban (2 perc 25 másodperctől kezdődően) tekintheti meg/hallgathatja vissza:

 

Nyitókép: YouTube    

Összesen 99 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Akkor néznék egyet, ha kiderülne, hogy Karácsony egyszer igazat mondana.

Persze.
De ez nem újdonság.

Ahogyan Puzsér (!) mondta 2019-ben:
"Karácsony hazudott, hazudik és hazudni fog."

Egymással ütköző tényállítások. Talán nem meglepő, ha Tarlósnak hiszek. Márpedig, ha neki van igaza, akkor Karácsony úgy nyilatkozott egy kényes ügyről, hogy ő maga személyesen nem vette kezébe az iratokat. Miféle vezető az ilyen? Hát olyan. Egy stróman.

Nem lehet, hogy te terelsz?

" Egyetlen igaz szava sincs. Tagad, hárít és másokra mutogat folyamatosan. Miközben mutyikat szervez a háttérben, miközben nem tud semmmiről semmit, ami a feladata lenne és amire megválasztották."

Akik rá szavaztak, pont ezt akarták, ugyan azt csinálja, mint amit annak idején Demszky, csak bénábban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés