„Ez azért egy súlyos ügy” – Niedermüller belső vizsgálatot szorgalmaz a Városháza eladásának ügyében

2021. november 5. 14:11
A DK-s politikus szerint Karácsony nem tehet mást, mint hogy vizsgálatot indít.

Belső vizsgálatot vár Niedermüller Péter a Városháza tervezett eladásával kapcsolatban kirobbant botrány ügyében. Erzsébetváros DK-s polgármestere a Mediaworks Hírcentrumának kérdésére úgy vélte, hogy Karácsony Gergelynek nincs is más lehetősége – számol be a Magyar Nemzet.

Meg vagyok róla győződve, hogy a főpolgármester nem tehet mást, mint hogy belső vizsgálatot indít. Ha ugyanis csalás miatt feljelentést tesz, ezt alaposan meg kell indokolnia, különben a nyomozó hatóság visszautasítja. Tehát biztos vagyok benne, hogy sokirányú vizsgálódás fog folyni, amit helyesnek is tartok, hiszen akármi is ennek a történetnek a végkifejlete, ez azért egy súlyos ügy” – nyilatkozta Niedermüller, aki arra is kitért, hogy jövő hétfőn egyeztetnek Karácsonnyal a továbbiakról.

Az alaphírt az Index szellőztette meg tegnap, akkor Karácsony úgy reagált, hogy nem olvassa többé a portált. Péntekre azonban újabb fejleményekkel bővült az ügy: mint arról az Index dokumentumok bemutatásával beszámolt, a Berki Zsolt tulajdonában lévő Northern Rock Kft. a Beák és Társa Ingatlanközvetítő Kft.-t bízta meg a Városháza értékesítésével. A szerződés szerint 1 150 000 euró, azaz több mint 400 millió forint tanácsadói díj járna az ingatlanközvetítésért a cégnek. A tulajdonos Beák Attila Endre elismert név az ingatlanközvetítői szakmában és a Magyar Ingatlanszövetség (Maisz) elnökségének is tagja. Beák Attila onnan is ismert, hogy még 2009-ben az ő közreműködésével adták el az MSZP II. János Pál Pápa – egykori Köztársaság – téren fekvő székházát. Az Index birtokába került szerződés szerint a Városháza vételára 100 millió euró plusz áfa lenne, ami meghaladja a 40 milliárd forintot. Ebből a hatalmas összegből fizetnék ki a sikeres értékesítés esetén a Beák és Társa Ingatlanközvetítő Kft. részére a közvetítői díjat is.

Karácsony újabb reakciója erre egy feljelentés volt.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 148 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Elég hamar kiderül, mi és ki van a háttérben. Elég sok elágazás van. Még az is lehet, h.van még az Indexnél más, érdekes dokumentum, esetleg aláírásokkal.

A kesztyű fel van véve. Azok a Cseh atka fotók!

Összefogáááááás!

Gondolom a közvetítőket bitcoinban fogják kifizetni.

Pont, hogy kihagyták.

Elvileg akár igazad is lehet, de a vészhelyzet miatt Gelgely hozott egyszemélyi döntést. Pl a használt villamosok ügyében, pedig az sem számít olcsónak.
Mindettől függetlenül el tudom képzelni, hogy van, aki úgy érzi, hogy lejárt a Gelgely határideje és csőbe húzták. Furcsa, hogy a DK akar vele egyeztetni. Egy kicsit kilóg a lóláb.

Persze. Ketten pályáznak rá: Niedermüller meg Untermüller.

Budapest főváros a jófogáson hirdet eladásra ingatlanokat és telkeket.......
Mik fognak még kiderülni?

Gondolod, hogy egy cég csak úgy, önmagától szerződést köt a Városháza eladásának tárgyában? Anélkül, hogy erről a Városházán tudnának? Karácsony vagy hazudik, vagy a háta mögött történt minden - ehhez meg nem kell kommentár.

A ps-en írnak a jófogásos hirdetésekről. Úgy tűnik, Gelgely valóban felélte a 180 milliárdot, amivel Tarlós jóvoltából átvette a főváros vezetését.

Úgy tűnik, tényleg nagy a baj.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés