Szijjártó Péter: Zökkenőmentes ügyintézés várja a dél-koreai vállalatokat Magyarországon

2021. november 3. 18:01
A külügyminiszer közölte, Magyarország támogatást és fejlesztési adókedvezményt biztosít a koreai beruházók részére.

A dél-koreai kereskedelem- és beruházásfejlesztési ügynökség, valamint a magyar beruházás-ösztönzési ügynökség megállapodása alapján teljesen zökkenőmentes ügyintézés várja a dél-koreai vállalatokat a magyarországi beruházások és a kereskedelem során – mondta a külgazdasági és külügyminiszter a visegrádi országok és a Koreai Köztársaság üzleti fórumán szerdán Budapesten.

Szijjártó Péter elmondta: Magyarország meghozta az akadálymentes kereskedelem és a vonzó beruházási környezet kialakításához szükséges intézkedéseket. A magyar Eximbank 1,4 milliárd dolláros hitelkeretet nyitott az együttműködések támogatására, a beruházások ösztönzésével foglalkozó kormányzati ügynökség pedig

a törvények adta lehetőségek között minden koreai vállalat számára biztosítja a legmagasabb készpénz-támogatást és a fejlesztési adókedvezményt.

Az ezekből összeálló támogatás a beruházási érték felét is elérheti – közölte.

A koreai légitársasággal is megállapodtunk – heti kétszer érkeznek a cargo gépek

A miniszter kiemelte: a dél-koreai vállalatok rendkívül magas szintű technológiai megoldásokat hoznak Magyarországra, amellyel hozzájárulnak a magyar gazdaság dimenzióváltásához. Annak érdekében, hogy ezt a jövőben is megtehessék, a korábban bevezetett duális szakképzésen kívül már a vállalatok rendelkezésére áll a kormány által biztosított képzési támogatás is, így a cégek maguk képezhetik az alkalmazott technológia kezelésére alkalmas magyar munkaerőt – tette hozzá. 

Szijjártó Péter jelezte azt is, hogy

a kormány a kiemelt beruházások programján keresztül rendkívüli módon lerövidítette a beruházásokhoz szükséges bürokratikus határidőket.

A miniszter kitért arra is, hogy a koreai légitársasággal kötött megállapodásnak megfelelően már hetente kétszer járnak a cargo járatok, amelyek lehetővé teszik a gyors kereskedelmet a két ország között. A fórum margóján Szijjártó Péter és dél-koreai kollégája, Chung Eui-Yong külügyminiszter aláírta a két ország Diplomáciai Akadémiájának együttműködési megállapodását. 

(MTI)

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés