Elvették a díjat Richard Dawkinstól, mert szerinte két nem létezik

2021. november 2. 15:40
Az ateista evolúcióbiológust és közírót áprilisban megfosztották az 1996-os Év humanistája díjától, mert ragaszkodott ahhoz, hogy csupán két nem létezik.

Richard Dawkins evolúcióbiológust széles körben ítélték el azért, mert azt állította, hogy az emberi rasszok sokkal inkább az ember által létrehozott fogalmak, mint a nemiség.

A faj egy spektrum... A nem viszont rohadtul bináris”

– állította Richard Dawkins, aki emiatt azonnal az LMBTQ-lobbi kereszttüzébe került. és mentegetőznie kellett – írja a Pink News.

Dawkins a 94 éves korában elhunyt transznemű történészről Jan Morrisról nyilatkozott

„Úgy érezte magát, mint egy férfitestbe zárt nő. Szerintem ez egy valós jelenség. Együtt érzek vele. De amikor a transzemberek ragaszkodnak ahhoz, hogy azt mondjuk, hogy ők nők, akkor valamit újraértelmezünk. Ha úgy definiálod a nőt, mint egy XX kariotípusú embert, akkor ő nem nő. Ha úgy definiálod a nőt, mint aki nőként azonosítja magát, nőnek érzi magát, és esetleg megműtötték, akkor e definíció szerint ő nő. Tudományos szempontból nem nő” – mondta Dawkins hozzátéve, hogy „személyes udvariasságból” szívesen használja a transzneműekre vonatkozó névmásokat, de nem ért egyet azokkal, akik ehhez ragaszkodnak. 

Richard Dawkins 2015-ben már a Twitteren is megnyilvánult: „Vajon [egy] transz nő nő? Ez tisztán szemantikai kérdés. Ha a kromoszómák alapján határozzuk meg, akkor nem. Ha az önazonosítás alapján, akkor igen. Én udvariasságból 'nőnek' hívom”

 

 

Fotó: JANERIK HENRIKSSON / TT NEWS AGENCY / TT News Agency/AFP

Összesen 136 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Dúl a világon a hülyeség. Mentális zavarban szenvedők csinálnak magukból utánzatokat, és követelik, hogy ismerjék el őket eredetinek. Még a társadalmi normákat is igazítsuk hozzájuk. És ezt tennék egy újabb ideológia alapkövévé.

Szijjártótól mit fognak elvenni hogy ma valami emberi jogi izén volt raporton és azt merészelte mondani hogy nálunk az anya nő az apa meg férfi?
https://fb.watch/914mrJEhkh/

Szeretem az "Egy férfi és egy nő" című filmet. Lehet, hogy ez a film nem
egy férfiról és egy nőről szól, hanem egy nőről és egy férfiról?

És most a filozófiai vetület: Kap-e duplagázsit a színész, ha mindkét
szerepet ugyanő játszaná? Az egyiket műtét előtt, a másikat műtét után.

Az angolul tudóknak:
David Ray Griffin and the Demonic
Edmund Connelly • October 31, 2021, Unz Review

Nem kell itt Darwinra hivatkozni, neki semmi köze ehhez. Van egy újabb ideológia, amelyik most a különböző devianciákat pártolja. Ezek közül csak az egyik a nemek körüli kavarás. Ennek az ideológiának voltak elődei. Az egyik az árják, a másik a munkásosztály privilégiumát tette központi kérdéssé. Egyik sem volt természetes, de mindegyik diktatórikusan terjeszkedett, akár napjaink üdvözítőnek szánt, önmagának kizárólagosságot követelő szellemi áramlata.

A forradalom fölfalja a gyermekeit.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés