Leidiótázta Románia szomszédjait a bukaresti svéd nagykövetség

2021. október 31. 15:36
Poénnak szánták, de túl erősre sikeredett.

„Megszokhattuk már, hogy a bukaresti svéd nagykövetség kommunikációs illetékesei állandó közlési kényszerben szenvednek az ország közéleti eseményei kapcsán, és humorosnak szánt Facebook-bejegyzésekben reagálnak rájuk” – írja a Főtér.

Most annak kapcsán posztolt a nagykövetség, hogy Románia több kelet-európai szomszédjával együtt az utolsók közé tartozik a koronavírus elleni átoltottság tekintetében, emiatt pedig katasztrófahelyzetet okozva tombol a járvány negyedik hulláma. A témában a Hamburger Morgenpost című lap közölt riportot Európa idiótái címmel, amelyben a romániai mellett az ukrajnai és a bolgár helyzetet is bemutatja.

A sértő megállapítás nem a német újságíróktól származik: az egyik bolgár egészségügyi illetékes fogalmazott úgy, hogy

ha az emberek továbbra is „Európa idiótáiként” viselkednek, és nem oltatják be magukat, az továbbra is súlyosan érinti majd a gazdaságot és a turizmust.

A svéd nagykövetség pedig nem állta meg, hogy ne kommentálja az ügyet: közösségi oldalán jelentette be, hogy versenyt hirdet. Azok vehetnek részt ezen, akik beírják, milyen, a Litera kiadó által kiadott, svéd szerzőtől származó könyvet olvastak, illetve az is elég, ha csak hallottak róla, hogy ne diszkrimináljanak senkit.

A résztvevők között Thomas Erikson Idiótákkal körülvéve című könyvének tíz példányát sorsolják ki.

„Lehet, hogy a poén kissé vaskos és bántó, de ettől még tény, hogy Románia és két szomszédja szégyenpadra került, és más, nagyobb átoltottságú országok polgárai értetlenkedve és szörnyülködve követik figyelemmel az itteni eseményeket” – zárja a cikket a Főtér.

Fotó: Facebook

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ilyen közszolgák hogyan maradhatnak hivatalban?

A svédek is idióták, csak ők másképp.

Amin én tűnődöm, az az, hogy a romániai magyar közösség miért a román társadalom általános oltottsági adatait mutatja? Ha már kettős állampolgárok, egy csomó szállal kötődnek Magyarországhoz, miért román pópák mondják meg nekik, hogy beoltassák-e magukat vagy senem.

Dehogynem. Azért felel, hogy rendelkezésre álljon mindenkinek oltóanyag.
Rendelkezésre áll.
Ezt Európában az elsők között sikerült elérnie.
Hogy a sok agyatlan azt hiszi, hogy billgécc megcsippeli, azért én személy szerint az agyatlan liberális oktatási rendszert tartom felelősnek. Szóval áttétesen a kormányt is, mert 12 év alatt minimálisan sikerült csak javítani rajta.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés