Kim Dzsongun válasza az éhezésre: Egyen mindenki kevesebbet 2025-ig

2021. október 28. 15:22
A kommunista rezsim arra utasította a lakosságot: raktározzák el az élelmet, mert 2025-ig aligha nyitják meg újra a kereskedelmi forgalmat Kínával.

Észak-Korea éhezik, mióta a koronavírus-válság miatt lezárták a kínai határt, Phenjanból most egy olyan felszólítást intézett a lakossághoz a KNDK kormánya, melyben arra kérik a lakosságot, hogy egyenek kevesebbet és inkább raktározzák el az élelmet, mert 2025-ig aligha nyitják meg újra a kereskedelmi forgalmat Kínával – írja a Portfolio.

A Radio Free Asia tudósítása szerint Észak-Korea lakossága már elkeseredett állapotban van, a felhívásra pedig csak még nagyobb lett a letargia. Mivel már most is alig jut a lakosság élelemhez, egyszerűen nincs mit elraktározni, az erre való felszólítás tehát egyszerűen értelmetlen.

„Már most is vészes az élelmezési helyzet az országban, az emberek nem jutnak megfelelő mennyiségű élelemhez. Ha a hatóságok azt mondják nekik, hogy egyenek kevesebbet és raktározzák el az élelmiszert 2025-ig…. egyszerűen tehetetlenek, csak keseregni tudnak” – mondta a hírügynökségnek egy meg nem nevezett lakos a határ menti Szinuidzsuból.

Az elmúlt hónapokban egyébként Kim Dzsongun is lefogyott, elemzők szerint inkább szolidaritásból, mintsem azért, mert nem jutott elég élelemhez.

Nyitókép: STR / KCNA VIA KNS / AFP

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Vagy járjanak gyalog.
Erre a mondásra is volt politikusi példa.

A nép elhízásának megállítását sőt lefogyasztását a kommunisták csinálják legjobban:

1933-ban Sztálin ukrajnai megbízottja, Mendel Hatajevics, aki a gabonabegyűjtési társaság feje volt, büszkén nyilatkozta: "Az ukrán parasztok és kormányunk között kíméletlen harc dúl. Élet-halál harc. Ez az év erőink és az ő ellenállásuk próbája volt. Az éhség megmutatta nekik, ki itt az úr. Milliók életébe került, de a kolhozrendszer egyszersmindenkorra megalapozódott. A csatát megnyertük!" (A nagy éhínség, 2002.03.19, Hartyányi Jaroszlava)

Ezzel a nyereséggel 7 millió éhen halt, köztük 3 millió kiskorú. (Kun Miklós)

Ilyen már volt:
Van egy Nazino nevű kicsi sziget Szibériában, 800 kilométerre északra Tomszk városától, amit Halál- vagy Kannibálszigetnek is neveznek. Négyezer, a kommunista hatalom szerint káros és haszontalan elemnek tartott ember halt meg ott, jobb híján egymásra vadászva, emberhúsán tengődve. A Sztálin vezette Szovjetunió egyik legsötétebb horrorsztorija a Nazino-incidens.
1933 februárjában (miközben emberek millióit vitte el Ukrajnában a mesterségesen előidézett éhínség) Genrih Jagoda, a szovjet titkosrendőrség feje és a Gulág-vezér Matvij Berman (mindkettő zsidó) kitalálta, hogy kétmillió embert telepítenek Szibériába és Kazahsztánba, hogy azok egymillió hektár szűzföldön kezdjenek el gazdálkodni.

Raktározzák el az élelmet? Aztán majd munkatáborba viszik az élelmiszer halmozót, ha kamrájában néhány kiló rizst találnak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés