Jakab Péter hibának nevezte, hogy nem hangsúlyozta eléggé „kormányzóképességét”

2021. október 27. 10:23
A Jobbik pártelnöke nem kér bizalmi szavazást maga ellen, noha egy választáson sem nyert még.

Jakab Pétert az ATV Egyenes beszéd című műsorában kérdezték az előválasztásról. A pártelnök azt mondta, az előválasztási kampányban azt tartotta fontosabbnak, hogy járja az országot, azt viszont hibának nevezte, hogy nem hangsúlyozta kellőképpen a kormányzóképességét.

Igen, talán én hoztam egy jelentős áldozatot azzal, hogy nem azzal foglalkoztam, hogy én minél több ellenzéki szavazót tudjak megszólítani, hanem azzal foglalkoztam, hogy növeljem az ellenzéki torta méretét”

– fogalmazott Jakab.

Jakab a műsorban elmondta: azért nem kért bizalmi szavazást maga ellen, mint ahogy azt korábban Fekete-Győr András tette a Momentumban, mert szerinte a Jobbikban nincs bizalmatlanság. Úgy fogalmazott: az kiderült, hogy képes hadba szólítani az országot az Orbán-rendszerrel szemben, de a választók nem hitték el neki, hogy azt vezetni is képes.

Egyszer sem nyert még 

Emlékezetes: az előválasztáson Jakab Péter saját körzetében, a Borsod-Abaúj-Zemplén megye 1. számú választókerületében is kikapott. Szülővárosában, Miskolcon kezdte az ajánlások gyűjtését, mégsem ő kapta a legtöbb szavazatot ebben a körzetben. Dobrev Klára itt 2 866 szavazatot kapott, míg Jakab csak 2 104 voksot. 

Az előválasztással tehát Jakab Péter újabb vereséget szenvedett saját körzetében. 2010-ben önkormányzati képviselő lett Miskolcon, de nem tudott egyéniben nyerni – a harmadik helyen végzett a fideszes és a szocialista jelölt mögött –, csupán listán jutott be a testületbe.

A politikus 2014-ben ismét megmérettette magát, ám egyéniben akkor sem sikerült győznie, a Fidesz és az MSZP jelöltje megint előtte végzett. Polgármesterjelöltként ugyancsak elindult, de a baloldali jelölt (Pásztor Albert Zoltán) és a fideszes Kriza Ákos is legyűrte őt. 2018-ban már az országgyűlési választásokon indult el Borsod-Abaúj-Zemplén megye 1-es számú körzetében, de ezúttal is a Fidesz jelöltje, Csöbör Katalin mögött végzett.

Nyitókép: atv.hu

Összesen 115 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A kormányzóképességet nem hangsúlyozni szokták, hanem FELMUTATNI.
Már akinek van...

Hogyan hangsúlyozta volna a semmit?

Nehogy a nagy ellenzéki torta a képedbe kerüljön, Petyka!

Szia!:-))))
Ez nem lehet véletlen:-)))

Ami nincs, azt nem is lehet hangsúlyozni-ajánlani...

Lehet. Úgy képzeli, hogy ő maga a bíróság is. Partutasitasra bárkit börtönbe zárnak. Szerinte ez a jogállam.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés