Ferenc pápa megkapta a harmadik adag oltást

2021. október 27. 17:27
Ferenc pápa az elsők között kapta meg az emlékeztető oltást a Vatikánban – jelentette be Matteo Bruni szentszéki szóvivő szerdán.

Bruni elmondta, hogy a harmadik adag koronavírus elleni oltás október második felében kezdték el. Az emlékeztető vakcinában a pápai államban élők és dolgozók között elsőként a hatvan év felettiek, valamint a gyengébb immunrendszerű személyek részesülnek. A 84 éves Ferenc pápa is ebbe a kategóriába tartozik, így az elsők között kapta meg a harmadik dózist – mondta Bruni a Vatikánban akkreditált újságíróknak.

A Vatikánvárosban január közepén, tízezer adag Pfizer-vakcinával kezdődött el az oltás. Ferenc pápa is ekkor kapta meg az első adagot, februárban pedig a másodikat. Ferenc pápa korábban úgy nyilatkozott, hogy erkölcsi kötelességnek tartja az oltást. A katolikus egyházfő szerint nem éri meg az oltás megtagadása, mivel „az egészségeddel, az életeddel játszol és a többiek életével is”.

A Vatikán területén az Olaszországban érvényes járványintézkedéseket alkalmazzák, vagyis a vatikáni munkahelyekre, hivatalokba, a Vatikáni Múzeumba kizárólag oltási igazolási védettséggel lehet belépni. Kivételt a Szent Péter-bazilikába való belépés jelent, és a pápai audienciákon való részvételhez sem kötelező a védettség igazolása.

(MTI)

Címlapkép: AFP

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Már csak EZÉRT sem.

Mindenesetre érdekes, hogy az Egyház földi helytartója ennyire retteg a haláltól...
De - szerintem - erre meg is van az oka. Utána el kell majd számolnia azzal, amit tett.
És az nem lesz kellemes valószínűleg.

Borzalmas. Ez népirtás.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés