Ennyire gyűlölik a jobboldali jelölteket az iszlamisták

2021. október 27. 9:38

Udvardy Zoltán
hirado.hu
Marine Le Pen és Eric Zemmour lefejezésével fenyegetőzött egy magát marokkóinak nevező férfi.

„Hajmeresztő inzultus ért Franciaországban két jobboldali, közéleti személyiséget: Marine Le Pen, a jobboldali Nemzeti Tömörülés párt elnöke és Eric Zemmour újságíró, esszéista lefejezésével fenyegetőzött egy közösségi oldalon terjedő videóban egy magát marokkóinak nevező férfi.

Marine Le Pen és Eric Zemmour igen hosszú évek óta egyaránt a baloldali és liberális sajtó gyűlölködő hangvételű cikkeinek céltáblái voltak, kipécézésüknek tehát nem volt kizárólagos oka az, hogy ők ketten azok közé tartoznak, akik ellenzik (miközben a baloldali és liberális politikai szféra és a média feltétel nélkül támogatja és bátorítja) a bevándorlók nyakló nélküli beözönlését.

Ennek ellenére elmaradt a baloldal máskor oly harsány kirohanása, politikai nyilatkozatokkal, újsácikkek és megmondóemberek harsogásával kísért, felvonulásokkal fűszerezett tiltakozása. Az életveszélyes fenyegetés okán most szó sem esett bármilyen elhatárolódásról, mely jelezte volna, hogy a jobboldal e markánsabb szegmensével szembeni ellenérzéseiknek nem ezen a szinten szeretnének hangot adni.

Egy ilyen környezetben sokaknak, akik Zemmourhoz és Le Penhez hasonló nézeteket fogalmaznának meg ma Franciaországban eszébe juthat, hogy tavaly egy hasonló fenyegetés után meg is történt a lefejezés. Sőt, tavaly ősszel egy másik terrortámadás során is lefejezésről hallottunk – az első beszámolók még erről szóltak –, keresztényeket gyilkoltak meg egy templomban, csak erről később már nem nagyon esett szó. Ahogy most sem nagyon foglalkozott a francia sajtó a jobboldaliakat ért halálos fenyegetéssel.

Tehát a második, harmadik ilyen fenyegetés után valószínűleg meggondolják az eleve megfélemlített konzervatív szemléletű polgárok, hogy bármilyen értelemben hangot adjanak ellenérzéseiknek, akár a közéletben, akár munkahelyükön vagy bárhol.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

MZP szerint úgysem bántanak a migransok senkit....

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés