A baloldal zöld fővárost ígért

2021. október 27. 9:19

Fidesz Budapest
Facebook
Park helyett társasházat, vagy bevásárlóközpontot építenének Újpesten.

„Ugye mindannyian jól emlékszünk a baloldal választási ígéreteire, miszerint megállítják a beépítéseket és növelni fogják Budapest zöld területeit? Környezettudatos, zöld fővárost ígértek. Valószínűleg nem mondunk újat azzal, hogy ez csak a választási kampányban volt fontos nekik, mert amikor cselekedni kell, akkor homlokegyenest az ellenkezőjét csinálják annak, amit ígértek. Az egykori újpesti uszoda telke tipikus példája a vizet prédikálnak, de bort isznak mentalitásnak. Az újpesti uszodát még a Demszky-féle városvezetés hagyta lepusztulni, majd bezárta, és az épület azóta bontásra került.

Másfél éve az újpesti képviselőtestület határozott arról, hogy Déri Tibor polgármester kezdjen tárgyalásokat a Fővárosi Önkormányzat vezetésével az egykori újpesti uszoda területének esetleges újpesti tulajdonba vételéről, illetve arról, hogy ha az ingatlan a fővárosé is marad, Budapest úgy alakítsa át, hogy közfeladatokat szolgáljon, és egy zöld parkot alakítsanak ki rajta. Ez ügyben állítólag meg is kezdődtek az egyeztetések a területért felelős Tüttő Kata főpolgármester-helyettessel.

Azóta azonban egyetlen egy hangot sem lehetett hallani, hogy mi történik Újpest központjában lévő egyik jelentős terület parkká alakításával kapcsolatban. Hallgatott a fővárosi vezetés és hallgatott Déri Tibor újpesti polgármester is. Most azonban egy ingatlanhirdetés kapcsán kiderült: a főváros befektetőknek kívánja értékesíteni a területet, hogy ott nagy valószínűség szerint hatalmas társasház, vagy bevásárlóközpont épüljön. Ennyit a beépítések megakadályozásáról és a zöldterületek fejlesztéséről. Karácsony Gergely főpolgármester és Déri Tibor újpesti polgármester is hazudott a választóknak. Ismét bebizonyosodott, hogy csak szóban zöldek, és csak kampányígéretek szintjén fontos nekik a város életminőségének javítása, a zöldterületek növelése és fejlesztése.”

Kép forrása: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés