Orbán válasza Jakabnak: Vigyázzon a kommunistákkal, mert az ön által felvett csokot is megszüntetik majd

2021. október 25. 13:56
A miniszterelnök Tordai Bencének (Párbeszéd) azt válaszolta, „kellő tisztelettel figyeljük, hogy háromhetente újabb és újabb jelöltért lelkesednek, ez is a Gyurcsány-show része”.

Orbán VIktor miniszterelnöknek is feltehették kérdéseiket az Országgyűlés képviselői hétfőn. A postai alkalmazottak béremelése kapcsán a kormányfő Jakab Péternek (Jobbik) adott válaszát azzal kezdte, hogy „két perc nem elég a ténybeli tévedések kiigazítására”. Mint fogalmazott: „az első, hogy az unióban nem ajándék a ránk váró pénz, hanem hitel”.

„Ön korábban azt mondta, hogy semmi jót nem tettünk, miközben felvette a csokot”

A kormányfő leszögezte azt is, hogy a kormány béremelést szeretne adni a posta dolgozóinak. Mint fogalmazott: „az unió ezt tiltja, ezért jogcímet keresünk, hogy pénzt adjunk a postának” – tette hozzá. Jakab Péterhez szólva kiemelte:

amiről ön beszél az arról szól, hogy ne emeljük fel a postások bérét”.

Válaszában a miniszterelnök arra is kitért, hogy elolvasta a Jobbik alapító nyilatkozatát. Felidézte, hogy ebben az szerepel, hogy a Jobbik elsődleges feladata a kommunista utódpárt és a liberálisok eltávolítása a politikai hatalomból. A kormányfő elmondta: „gratulálok a születésnapjuk alkalmából, mert mostanra csatlakoztak a kommunista utódpártok és a liberálisok szövetségéhez”.

„Amikor a kommunisták voltak kormányon, akkor az átlagbér is kevesebb volt, mint amennyi most lesz a minimálbér”

Orbán Viktor válaszában arra is kitért: „amikor a kommunisták voltak kormányon, akkor az átlagbér is kevesebb volt, mint amennyi most lesz a minimálbér”. A kormányfő Jakabhoz szólva elmondta azt is: „nincsen cirkusz bohóc nélkül, és ön készséggel vállalta ezt a szerepet, de a közönség még a baloldali előválasztáson is leszavazta ezt a produkciót” – emlékeztetett Orbán.

Hozzátette: „ön korábban azt mondta, hogy semmi jót nem tettünk, miközben felvette a csokot”. Aláhúzta:

„még idejében szólok, hogy vigyázzon a kommunistákkal, mert az ön által felvett csokot is megszüntetik majd”.

„A választási eredmény eldöntését bízzuk a választókra”

Orbán Viktor Harangozó Tamásnak (MSZP) azt válaszolta, hogy a választási eredmény eldöntését bízzuk a választókra. Mint fogalmazott: „eddig mindig, és ezután is a hatályos törvények szerint fogunk eljárni a kinevezéseket illetően, de nem kérheti tőlem, hogy szocialistákat nevezzek ki fontos pozíciókra”. 

A kormányfő arról is beszélt, hogy az mindig veszélyes dolog, ha politikusok a matematika területére kalandoznak. Felidézte: „különféle választási szisztémák mellett háromszor kaptunk kétharmadot”.

Az nem zavarta, hogy Horn Gyula 32,5 százalékos támogatottság mellett kapott abszolút többséget?

– vetette fel kérdésként a kormányfő.

„Ha nem fogadjuk el az atomenergiát, akkor nem lesz klímavédelem”

Orbán Viktor Keresztes László Lórántnak (LMP) azt válaszolta, hogy szívesen vitatkozik atomenergetikai kérdésekben, de ezt inkább Süli miniszterrel kéne megtenni az LMP képviselőjének (Süli János a politikai felelőse az egész paksi bővítési kérdésnek – a szerk.). A miniszterelnök ugyanakkor leszögezte: „semmilyen hatóság, semmit sem utasított el. Magyarország egy szuverén ország” keletről és nyugatról nézve is. 

A kormányfő felhívta a figyelmet arra is:

atomenergia nélkül nincsen klímavédelem”.

Hozzátette: „ha nem fogadjuk el az atomenergiát, akkor nem lesz klímavédelem”. 

A kormányfő a téma kapcsán elmondta azt is, hogy „Brüsszelben komoly csatát vívunk, és több nyugati ország is velünk van, így a franciák is”. „Szabad-e a klímavédelem révén uniós pénzből atomerőművet építeni?” – erről is szól a brüsszeli vita, összegezte a miniszterelnök.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az elképzelt és tervezett határidők betartásáért komoly küzdelmet kell folytatni Paks 2 kapcsán. Tájékoztatott: Süli János azon dolgozik, hogy a határidők rendben legyenek. Mint fogalmazott: egyelőre nem foglalkozik a kormány a blokkok üzemidejének a meghosszabbításával, csak új blokkok építésével. A kormányfő közölte azt is, hogy Pakson kívül nem akarnak atomerőművet építeni, Pakson belül pedig nem akarnak két különböző technológiát működtetni egy helyen, „mert abból csak baj lesz”.

„Ön olyanokkal van szövetségben, akik 2010 előtt törvénytelen megfigyeléseket végeztek”

Orbán Viktor Tordai Bencének (Párbeszéd) azt válaszolta, hogy a belügyminiszter részt vett a parlament nemzetbiztonsági ülésén a Pegasus-ügy kapcsán. Emlékeztetett: „2010 óta semmilyen jogszabályt nem sértettek meg a magyar hatóságok, és nem folytattak jogtalan tevékenységet, minden törvényesen történt”. „Nem foglalkozási ágak szerint járnak el a magyar titkosszolgálatok” – tette hozzá.

Orbán Viktor viszontválaszában arról is beszélt, hogy

kellő tisztelettel figyeljük, hogy három hetente újabb és újabb jelöltért lelkesednek, ez is a Gyurcsány-show része”.

A kormányfő Tordaihoz szólva emlékeztetett: „ön olyanokkal van szövetségben, akik 2010 előtt törvénytelen megfigyeléseket végeztek, és beengedték az oroszokat a magyar titkosszolgálat műhelyeibe”.

Ennyi kártérítést fizettek ki eddig a gyurcsányi terror áldozatainak

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára Bajkai Istvánnak (Fidesz) azt válaszolta, hogy már 2010 után kárpótolták a 2006-os gyurcsányi terror áldozatait. Hozzátette: „2013-ig 380 millió forintot fizetett ki a magyar állam”.

Schanda: Megvédjük a rezsicsökkentést

Európa hosszú ideje nem tapasztalt magas energiaárakkal szembesül, Brüsszel pedig mindeközben átgondolatlan energiapolitikát folytat” – válaszolta Schanda Tamás, az ITM államtitkára Nacsa Lőrincnek (KDNP). Mint fogalmazott: „Brüsszel a klímaváltozásra hivatkozva újabb adókat akar rákényszeríteni a magyar családokra. Elkötelezettek vagyunk a rezsicsökkentés mellett” – tette hozzá.

Benzinárak: „Előállhat olyan helyzet, hogy a befagyasztás irányába lépjünk”

Orbán Viktor Dudás Róbertnek (Jobbik) a benzinárról szólva azt válaszolta, hogy egy olyan árképzési rendszer van itthon, amely egy magasabb ár esetén csökkenti a jövedéki adót. Az adó mértéknek a csökkenése azonban nem vezet tartós benzinár-csökkenéshez – tette hozzá. Mint fogalmazott: „az árbefagyasztást sok helyen is csak időlegesen lépik meg, de nem zárjuk ki ezt a lehetőséget” – hangsúlyozta a kormányfő. Elmondta azt is: „előállhat olyan helyzet, hogy a befagyasztás irányába lépjünk”.

MInt fogalmazott: „az igazi nagy baj nem az üzemanyagárak megemelkedése, hanem a rezsiárak megemelkedése lenne”. A kormányfő továbbá arra kérte a képviselőt, hogy támogassa azt a kormányzati politikát, hogy ne zárják be a Mátrai Erőművet uniós javaslatra.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy „ha az árbefagyasztást túl korán lépjük meg, majd pedig egy hónap után az árbefagyasztással fel kell hagyni, akkor nagyon jelentős áremelkedés jöhet, és akkor lehet, hogy azt nem lehet már elviselni. Minden ellenzéki javaslatra nyitottak vagyunk, értelmesen kell erről beszélni” – mondta a kormányfő.

A miniszterelnök több kérdésre nem válaszolt az Országgyűlés hétfői ülésén.

 

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Összesen 219 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hogy te milyen sötét vagy! A pénzek cseréje folyamatos, elhasználódik, piszkolódik, ezért időről időre kivonnak egy csomó régi bankjegyet és helyettük újakat nyomtatnak. A régit természetesen a bankok gyűjtik be és ők is kapják az újakat. Ennek semmi köze sincs a FED pénzgyártásához. Ők ugyanis elsősorban számlapénzeket csinálnak és nem bankjegyeket. Ostoba!

Hehe. :)))))))))))

Ég a bohóc, ég...

+1

Zavaró, nagyon.

Pl. ez a "kézséggel" kifejezetten bosszantó, de amúgy is rengeteg az elírás, a hiba.

Csak emlékeztetlek, hogy az első ostobaságod után, miszerint a frissen nyomtatott bankókból vontál le következtetést, most az aranykészletről állítasz ostobaságot. Már régen nnincs aranyfedezete a pénznek. Az államnak arany vagyona van. Tudod, amiről azt állítjátok, hogy Orbán ellopta. Várom az újabb ostobaságodat!

Igen, ezért inflálta a pénzt annak idején Bokros Lajos is. Akkor 30%- os infláció volt. A mostani inflációt azonban nem a kormány csinálja.

Orbán Viktor humora páratlan. Humorosan teszi zsebre az ellenzéki bábukat.

Azokat, amiket annak idején nem daráltak be az elvtársak.
Jó volt olvasnod, hogy milyen aljas volt Szabó István filmrendező?
Bódy Gáborhoz mit szólsz?
Hát Máriássy Félixhez?
Jó volt megtudnod a sötét oldalukat?

Az egymillás négyzetméter ár NEM a kormány sara.

Megdöbbentő, h. ennyi év után még van vevő a tisztán listás arányokat alapul vett hőbörgésre. Meg a "magán" nyugdíjat soha nem fizető, állami befizetés által fenntartott nyugdíj alapok állami kezelésbe vissza-térítését lopásnak beállításra.

Elég volt!


Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés