Nem kívánatos személynek minősített tíz nagykövetet Erdogan

2021. október 24. 11:21
„Utasítást adtam a külügyminiszterünknek: haladéktalanul adják át a nem kívánatos személlyé nyilvánító dokumentumot a tíz nagykövetnek” – jelentette ki Erdogan.

Nem kívánatos személynek minősített tíz törökországi nagykövetet a török államfő. Recep Tayyip Erdogan ezt maga jelentette be szombaton – írja a Neokohn.

A nagykövetek – köztük az Egyesült Államok, Franciaország és Németország diplomáciai képviseletének vezetője – a négy éve fogva tartott Osman Kavala üzletember pereinek „késleltetése” miatt bírálták a hét elején a török igazságszolgáltatást,

és a férfi azonnali szabadon engedésére szólították fel Ankarát.

Tüntetés és puccskísérlet

Osman Kavala ellen jelenleg két törökországi eljárás zajlik, amit széles nemzetközi figyelem kísér, mert a férfi négy éve úgy ül börtönben, hogy eddig még egyszer sem találták bűnösnek. A 64 éves Kavalát 2017-ben először a Gezi parki tüntetések szervezésével összefüggésben tartóztatták le. Ugyan a törvényszék 2020 februárjában bizonyítékok hiányában felmentette őt és társait, Kavala ellen néhány órával később a 2016. július 15-i katonai puccskísérlet okán is per indult.

Erdogan „arcátlanságnak” nevezte a nagykövetek közleményét, és elrendelte a diplomaták nem kívánatos személlyé nyilvánítását.

 „Utasítást adtam a külügyminiszterünknek: haladéktalanul adják át a nem kívánatos személlyé nyilvánító dokumentumot a tíz nagykövetnek” – jelentette ki Erdogan. A nagyköveteket – akik között van még Hollandia, Kanada, Dánia, Svédország, Finnország, Norvégia és Új-Zéland diplomáciai képviselője is – csütörtökön kérették be a török külügyminisztériumba.

Kötelezettségszegési eljárás indulhat Ankara ellen

A Neokohn arra is rávilágít, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága 2019-ben rendelkezett Kavala szabadlábra helyezéséről, arra hivatkozva, hogy a bebörtönzésével el akarják hallgattatni, és a vádat egyetlen bizonyíték sem támasztja alá. Múlt hónapban az Európa Tanács, amelynek Törökország szinte a kezdetek óta a tagja, azt jelezte,

hogy kötelezettségszegési eljárást indít Ankara ellen, ha nem engedi szabadon Kavalát, összhangban az Emberi Jogok Európai Bíróságána határozatával.

Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem egyszerű az ügy. Erdogán reggelenként elolvassa a MİT jelentését. Putyin reggelihez elolvassa az FSZB jelentését. Orbán is olvasgat.
De mit olvas a von Ursula ? Gondolom, hogy dr. Bubó kígyóknak felírt lábsó receptjeit. Rögtön az uborka görbület mellett.
Gondolom, hogy néha besegít a német alkotmányvédelmi hivatal neki, de azért ők el vannak foglalva az agysebészekkel meg az Afd-vel.
Szóval szar a helyzet. Az EU nem állam és nem is tud államként nemzetként, szuverén szereplőként fellépni a világpolitikában. Legfeljebb e sajátjait próbálja basztatni.
Sajnos, ez a gyerek a születését követően tényleg meghalt. És ezzel tönkretesz minket is, bár hála Istennek azért Orbánnak helyén van az esze.

Hát azért ezt egy kicsit árnyalnám. Sajnos ott vannak az európai országok, Németország, Franciaország a hülyék között.
2015-ben a migráció megindulásának a közvetlen kiváltó oka az volt, hogy az ENSZ nem adott tovább pénzt a törökországi menekült táborok fenntartására.
Valaki (DDD) pontosan kiszámította, hogy az ENSZ nevű sóhivatal látszólag értelmetlen (hiszen éppen a tábor fenntartás lett volna a dolga, ezért is hozták létre) döntésének mi lesz a következménye (ipari mennyiségű agysebész elhelyezése Németországban és Olaszországban).

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés