Legalizálná az osztrák kormány az eutanáziát

2021. október 23. 19:59
Krónikus vagy halálos beteg felnőtt veheti igénybe, ehhez két orvossal kell konzultálnia, akiknek tanúsítaniuk kell, hogy az illető képes saját döntései meghozatalára.

Az osztrák szövetségi kormány törvénytervezetet nyújtott be annak érdekében, hogy a súlyosan beteg felnőttek számára legálissá tegyék az eutanáziát – írta a Reuters az osztrák kancellária szombaton közleményére. Az új törvény meghatározza azokat a feltételeket, amelyek mellett a jövőben lehetséges lesz az asszisztált öngyilkosság, miután az osztrák alkotmánybíróság tavaly decemberben meghozta döntését, amely szerint az eutanázia tiltása alkotmányellenes, mert sérti az ember önrendelkezési jogát.

Az új törvény lehetővé teszi, hogy krónikus vagy halálos beteg felnőttek igénybe vegyék az eutanáziát, ehhez két orvossal kell konzultálniuk, akiknek tanúsítaniuk kell, hogy az illető képes saját döntései meghozatalára. A 12 hetes haladékot is be kell tartani, amely a betegség végső fázisában lévő betegek esetében két hétre csökkenthető.

(Fotó: Mentőautó viszi Eluana Engalrót, amikor a kómában levő nőt Leccóból Udine város La Quiete klinikájára szállítják 2009. február 2-án. Az olasz nő 1992-ben, egy autóbalesetet követően mélykómába esett. 17 évnyi vegetatív állapot után testét leveszik a gépről és hagyják meghalni - közölte a család ügyvédje, miután az édesapa évekig elhúzódó pert nyert meg, állítván, hogy ez leánya akarata. MTI/EPA/STEFANO CARDINI)

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha valaki nem keresztény, akkor nem marad más, mint az "önrendelkezés" hangsúlyozása. Az osztrák alkotmánybíróság egy elszigetelt-magányos egyénből indult ki, pedig az ember kimutathatóan a végtelen-személyes, élő Isten abszolút létéből él, folyamatosan. Életében és halálában is. "Az ember mindent elvisel, ha tudja a miértjét" / F. Nietzsche /.

Ali Mohammed Ibrahim like this.

Valamikor a nyomor végső fázisa volt a tehetetlen öregek 'megétetése' vagy a Büdös barlangba küldése. Most már a legcivilizáltabb országok teszik?.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés