Luxemburgban legalizálták a marihuana termesztését és fogyasztását

2021. október 22. 12:12
Ezzel a kontinensen Luxemburg az első állam, ahol legális a fogyasztás.

Luxemburgban a jövőben a felnőtt állampolgárok legálisan termeszthetnek és fogyaszthatnak marihuánát. A kormány pénteki bejelentésében azzal indokolta a teljes legalizálást, hogy a tilalom nem rettentette el a fogyasztókat – írja a Guardian nyomán a 444.hu.

Az új szabályok szerint a 18 évnél idősebbek háztartásonként legfeljebb négy tő marihuánát termeszthetnek saját fogyasztásra, továbbá  engedélyezett lesz továbbá a magkereskedelem, tekintet nélkül a növények aktív hatóanyagtartalmára.

Információk szerint a magokat boltokban is be lehet majd szerezni, de behozataluk és online kereskedelmük is engedélyezett lesz.

A marihuanafogyasztás bizonyos korlátait fenntartják, a jövőben is tilos lesz közterületen szívni, illetve szállítani a marihuánát, illetve továbbra is tilos lesz kereskedni vele – a kereskedelembe az ingyenes átadást is beleértve. Három grammnál kisebb mennyiség szállítása és fogyasztása azonban a jövőben már csak szabálysértésnek minősül majd – olvasható a cikkben.

 Luxemburg az első európai állam, ahol bármilyen formában legális a fogyasztás – Európában ezidáig csak dekriminalizációra volt példa – a marihuána fogyasztása technikailag még Hollandiában is illegális, bár a rekreációs használat büntetésétől eltekintenek – zárul a cikk.

Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Valamivel el kellett érni, hogy az állampolgárok minél kevesebbet gondolkodjanak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés