Ki védi meg a trieszti munkásokat a zöldigazolvány zsarnokságától?

2021. október 21. 12:16

Tóth Csaba Tibor
Azonnali.hu
A trieszti munkások sztrájkja és tüntetése már előrevetíti, mi mindent lehet elkövetni egészségügyi veszélyhelyzet örve alatt az emberekkel.

„A trieszti munkások sztrájkja és tüntetése már előrevetíti, mi mindent lehet elkövetni egészségügyi veszélyhelyzet örve alatt az emberekkel. Még sincs számottevő baloldali erő, ami melléjük állna.

Noha itthon már az Alkotmánybíróság is kimondta, szerintük nem diszkrimináció szolgáltatások megtagadása a védettségi igazolványok alapján, Olaszországban már ehhez képest is szintet lépett a rendszer. Mario Draghi kormánya ugyanis október 15-én kiadta azt a rendeletet, amelynek értelmében október 15-től egész Olaszország területén csak az vállalhat munkát, aki az európai zöld igazolvánnyal igazolja, hogy vagy beoltották vagy átesett a fertőzésen az elmúlt 6 hónapban, vagy pedig folyamatosan vásárolhatja a negatív teszthez a készleteket súlyos pénzekért.

Mindez munkások százezreit hozta lehetetlen helyzetbe és a felháborodás egyre nagyobb hullámai lepik el az országot.

Ott van például Trieszt, ahol szombat óta tartanak a békés tiltakozások az oltatlanok ilyen disztópikus megkülönböztetése ellen. Az óriási kikötőváros dokkmunkásai például nagyobb részben feketén vagy szürkén dolgoztatott vendégmunkások is, akik nagyon nehezen tudják elintézni, hogy a Green Pass rendben legyen náluk is. Arról már nem is beszélve, ha inkább PCR-tesztekkel szeretnék igazolni meg nem fertőzöttségüket– hiszen az országban ezért mindenhol fizetni kell–, számítások szerint ez havi 150 eurós megterhelést jelentene egy átlagos dolgozónak.

A békés tüntetések mellett ezért a dokkmunkások sztrájkba is kezdtek, a demonstrálókat azonban a központi tereken brutálisan, vízágyúkkal oszlatják a rendőrök.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés