Szijjártó: A határvédelem nem emberijogi kérdés

2021. október 19. 11:49
A külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten megbeszélést folytatott Nikosz Hrisztodulidesszel, a Ciprusi Köztársaság külügyminiszterével.
Szijjártó Péter azt mondta: a két ország a migrációval, az unió Nyugat-Balkán irányú bővítésével, az európai energiaellátás kérdésével és a koronavírus elleni oltásokkal kapcsolatban is hasonlóan gondolkodik. Az eseményen Szijjártó Péter és Nikosz Hrisztodulidesz nyilatkozatot írt alá a két ország közötti diplomáciai konzultációról. Nikosz Hrisztodulidesz kiemelte: a dokumentum aláírása megalapozza a két ország közötti együttműködés folytatását és biztosítja.

„Az Európai Unió jövőjéről szóló viták egyre intenzívebbé válnak, így egyre fontosabb azon országok együttműködése, amelyek ragaszkodnak nemzeti identitásukhoz, történelmi hagyományaikhoz és keresztény kulturális örökségükhöz. Magyarország és Ciprus is ilyen ország, ezért nagy öröm, hogy Nikos Christodoulides külügyminiszter ma meglátogatott minket!” – írta ki a Facebookra Szijjártó Péter. 

(MTI)

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés