The Crtitic: Roger Scruton végre lenyomja Oxfordot

2021. október 19. 16:12
Niall Ferguson nyitja a Roger Scruton emlékelőadás-sorozatot – adta hírül a The Critic.

Az oxfordi Sheldonian Theatre hétfőn este teltházzal várja az első éves Roger Scruton Emlékelőadást. Az előadássorozat Nagy-Britannia vezető modern konzervatív filozófusának életének és gondolatainak állít emléket, idén pedig Niall Ferguson történészprofesszor előadásával kezdődik az „angloszféra jövőjéről”. Michael Gove lakás- és közösségügyi miniszter fogja moderálni és felvezetni az eseményt.

Hétfő reggelre már jóval több mint 600 jegyet foglaltak le Ferguson előadására, amely az első lesz azon négy közül, amelyet a Sheldonianban adnak át októberben a „nemzet és a civilizáció” témakörében. Az idei sorozat következő előadását Tom Holland történész tartja a puritanizmus és ikonoklazmosz témájában, október 20-án Nigel Biggar professzor moderálásában, majd a szír építész és író, Marwa Al-Sabouni, a szépségről és az otthonról fog beszélni október 25-én Douglas Murray moderálása mellett, majd a sorozat október 27-én zárul a legfelsőbb bíróság korábbi tagja, Jonathan Sumption történész előadásávbal, aki a demokráciáról tart előadást Charles Moore moderálásával.

Roger Scruton 2020 januárjában, 75 éves korában hunyt el. Sok éven át a londoni Birkbeck College esztétika oktatója és professzora volt, elsősorban a szépség, a szexuális etika, valamint az emberi és állati jogok, a vallás, a zene és a bor voltak kedvelt témái. A kommunista cenzúra és üldözés elleni kűzdelem bajnoka volt Kelet-Európában olyan időkben, amikor ez bátor és népszerűtlen álláspontnak számított a nyugati értelmiség köreiben. 

Fotó: MICHAL CIZEK / AFP

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát persze lipsi, TGM-hez hogyan is érhetne fel- akinek az MTMT adatbázisban, ahol Magyarország összes kutatójának, egyetemi tanárának életműve van feldolgozva, 20 tudományos műve van jelezve, amire összesen döbbentesen magas, 11 darab idézettséget tud felmutatni. A nagy tudós...

https://m2.mtmt.hu/gui2/?type=..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés