Október 23-án látványos hadijátékkal idézik meg a forradalom hangulatát Újpesten

2021. október 19. 10:01
Hagyományőrzők és kaszkadőrök mutatnak be egy csatajelenetet, ahol kézifegyverek, géppuskák is megszólalnak, illetve egy T-34-es harckocsi is életre kel majd.

Idén különleges programmal készül az újpesti önkormányzat az október 23-ai megemlékezésre – olvasható 4.kerulet.ittlakunk.hu oldalon. A portál szerint az újpesti Szent István téren október 22-én (pénteken), 15 és 18 óra között szabadtéri kiállítás nyílik, ahol a látogatók többek között egy eredeti T-34-es harckocsit, egy ZIS-3 76 mm-es páncéltörő ágyút, korabeli gépkocsikat, teherautókat és motorkerékpárokat, eredeti zászlót, ruhákat, fegyvereket újságokat és használati tárgyakat nézhetnek meg. A tárlat vasárnap 10 és 13 óra között is látogatható.

Az installációt egy 25 fős hagyományőrző csoport és barikád utcakép egészíti ki.

Október 23-án, szombaton pedig egy látványos hadijátékkal idézik meg a forradalom és szabadságharc hangulatát: 11 órakor a hagyományőrzők kaszkadőrökkel kiegészülve mutatnak be egy 20 perces csatajelenetet, amelynek keretében kézifegyverek és géppuskák is megszólalnak majd, és a hernyótalpas fémszörnyeteg is életre kel.

Fotó: MTI/Komka Péter

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés