Tízezer új dolgozó felvételét tervezi a Facebook az EU-ban

2021. október 18. 13:23

A cég egy új virtuális birodalom, az úgynevezett metaverzum megalkotását tervezi.

2021. október 18. 13:23
null

Az Európai Unión belül tízezer, magasan képzett ember felvételét tervezi a következő öt évben a Facebook az úgynevezett metaverzum kiépítéséhez – jelentette be a cég hétfőn. A metaverzum egy online világ, amelyben

Tíz-tizenöt év alatt épülhet fel az új virtuális birodalom

A Facebook nemrég 50 millió dolláros alapot hozott létre a metaverzum „felelősségteljes kifejlesztésébe”. Ezen az alapon keresztül készülnek együttműködni az ipari partnerekkel, polgárjogi csoportokkal, kormányokkal, nonprofit szervezetekkel és tudományos intézményekkel. A cég saját számításai szerint 10-15 évbe telhet, mire felépül ez a virtuális birodalom.

A vállalat korábban elindította egy új virtuális távoli munkaalkalmazás tesztelését, ahol a munkavállalók saját avatar verziójukként tarthatnak megbeszéléseket.

(MTI)

Fotó: CHRIS DELMAS / AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robur
2021. október 19. 01:34
Ez a jövő.
Reszelő Aladár
2021. október 18. 15:15
A Mátrixban az embereket az energiatermelésért tartották a gépek. A történet nem szólt arról, hogy hogyan fektették bele az elsőket, de lassan már kapizsgáljuk: önként feküdtek bele. Ha ma feltennénk a kérdést, hogy ki szeretné egy kád lében tölteni a hátravaló életét, mikozben a fejébe ültetett csatlakozón át élete végéig egy 100%-os valóságszimuláció fut és ott tényleg az lehet, ami csak akar. Minden felhasználó kaphat személyre szóló valóságot, mindneki lehet gazdag, híres, szép, izmos és mindent de tényleg mindent kipróbálhat. Hogy hányan jelentkeznének világszerte egy ilyenre? Na az lenne a valódi túlterheléses támadás, nem az, amit az előválasztáson tapasztaltunk.
mokány
2021. október 18. 14:52
Big Bráner // Nagy Tesó / Pénz isten ( Mammon ) csicskái ::: Rövidebbre húzzák a pórázt . " mondjatok ellen ,a gonosznak , hogy szolgaságra ne jussatok ! " -- Részlet a keresztelési szertartás szövegéből .
Dr. Greta Grünberg
2021. október 18. 14:01
Össze kellene kapcsolni az embereket a világ minden tájáról, ez csökkentené a rasszizmust és a diszkriminációt, a bunkók, tahók moderációja, a ciszheteró dzsendererőszak felszámolása is könnyebben menne. A legjobb az volna, ha ez az egész egy beültethető agyi interfészen keresztül valósulhatna meg és az emberek így léphetnének kapcsolatba egymással, kvázi összekötve a tükörneuron rendszereiket egy nagy közös emberiség-családdá. Rengeteg dolog könnyebb volna a virtuális világban és sok probléma egy csapásra eltűnne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik