A kórház szerint Zeman jelenleg nem képes ellátni államfői feladatait

2021. október 18. 19:21

A cseh szenátus elnöke azért kért hivatalos véleményt Zeman egészségi állapotáról, mert az elnöki hivatal már több mint egy hete nem adott kielégítő tájékoztatást arról.

2021. október 18. 19:21
null

Milos Zeman cseh államfő a prágai Központi Katonai Kórház véleménye szerint

jelenleg nem képes ellátni a tisztségéből eredő feladatokat

– jelentette be hétfőn Prágában Milos Vystrcil, a cseh szenátus elnöke, aki néhány napja kért a kórháztól hivatalos véleményt Zeman egészségi állapotáról, mert az elnöki hivatal már több mint egy hete nem adott kielégítő tájékoztatást arról.

Miroslav Zavoral kórházigazgató – aki egyben az elnök kezelőorvosa – a hatályos törvényekre hivatkozva a konkrét információk nyilvános közlését elutasította. A szenátus elnöksége kedden találkozik a parlamenti pártok vezetőivel, hogy megvitassák, milyen lehetőségek nyílnak az államfői jogkörök átruházására. Vladimír Mynár, az államelnöki hivatal vezetője Vystrcil sajtótájékoztatóját megelőzően szintén újságírók előtt kijelentette:

a szenátorok képmutató játékot űznek, és céljuk eltávolítani Zemant az államfői tisztségből.

(MTI)

Nyitókép: Prága, 2021. május 10.
Milos Zeman cseh elnök beszédet mond a koronavírus csehországi áldozatainak emlékére elhelyezett közel 30 ezer mécses mellett a prágai várban 2021. május 10-én.
MTI/EPA/Martin Divisek

Kapcsolódó cikkek

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geyza1947
2021. október 20. 08:41
Miután haldoklik nem volt nehéz kimondani a kórháznak ezt, de persze van a Babis aki egy korrupt, csaló gazember akárcsak Orbán, majd ö aláiratja az új kormány javaslatot, ahol ö lesz ujra a miniszterelnök !
Andilla
2021. október 19. 11:51
Kár lenne érte. Alkoholista létére is sokkal józanabbul gondolkodik mint sok "liberális", "demokrata", PC lyófiú. Jobbulást!
mantinel
2021. október 19. 06:56
Nézem a CT24-et, Mit össze tudnak tesze-toszáskodni a csehek. A saját szólásuk szerint: "mire te elfingod magad, én már rég beszartam".
neociprióta
2021. október 19. 06:46
vén alkoholista és nemzetnyuzó.....még meddig immitálhatja az államférfit?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik