A spanyol kormány felszámolná a prostitúciót

2021. október 18. 08:33

Becslések szerint a spanyol férfiak harmada-negyven százaléka fizetett már szexért, ez évi 3,7 milliárd dolláros üzletet jelent.

2021. október 18. 08:33
null

Pedro Sanchez szocialista spanyol miniszterelnök bejelentése szerint ismét be fogják tiltani a prostitúciót az országban, mivel „ez szolgaságba taszítja a nőket” – írja a BBC cikkére hivatkozva a 444.hu.

A lap azt írja: a prostitúciót 1995-ben dekriminalizálták Spanyolországban, és egy 2016-os ENSZ-becslés szerint évi 3,7 milliárd dolláros üzletág épült ki köré. Különféle becslések szerint a spanyol férfiak harmada-negyven százaléka fizetett már szexért, és Thaiföld, illetve Puerto Rico után

Spanyolország lehet a prostitúció harmadik legnagyobb központja a világon.

Az országban 300 ezer nőt érinthet a kérdés

A prostitúció jelenleg szabályozatlan területnek számít az országban, és nem kaphat büntetést az, aki pénzért kínál szexet, ha ezt nem közterületen teszi.

A kerítés és nők kiközvetítése ugyanakkor jogsértőnek számít.

Sanchez pártja már 2019-ben a prostitúció kiszorítását ígérte a kampány során, mivel úgy látják, hogy ez a szegénység nőket érintő formájának egyik legkegyetlenebb módja, és a nők elleni erőszak egyik legrosszabb típusa. Becslések szerint az országban 300 ezer nőt érinthet a kérdés.

2017-ben a spanyol rendőrség 13 ezer nőt azonosított az emberkereskedők elleni razziák során, és a hatóság becslése szerint legalább 80 százalékuknak akaratuk ellenére kellett szexelnie valakivel.

Nyitókép: YouTube 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MZperXXL
2021. október 19. 08:46
@Lauder Stenonis.. már megint itt van ez a marha. Néhány hétig nem láttam, reméltem, elvitte az ördög oda, ahová való. Nem támogatom a kitiltást, de az ilyen agyhalott, érvtelen barmokat másként nem lehet kezelni. Bannolást neki, menjen a triplanégyre hasonló seggekhez.
kozmosz
2021. október 18. 23:56
El nem tudom képzelni, ki az az elvetemült, aki ezért a keshedt seggért még fizet is.
Gyikó István
2021. október 18. 22:40
Na,persze!mert ami évezredekóta mégsenkinek sem sikerült,majd őnekik...Még a szoc.-ban sem,pedig ak- kormég üldözték is! erreleszek kiváncsi,de nagyon....
röviden
2021. október 18. 19:22
Sok sikert. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik