A spanyol kormány felszámolná a prostitúciót

2021. október 18. 8:33
Becslések szerint a spanyol férfiak harmada-negyven százaléka fizetett már szexért, ez évi 3,7 milliárd dolláros üzletet jelent.

Pedro Sanchez szocialista spanyol miniszterelnök bejelentése szerint ismét be fogják tiltani a prostitúciót az országban, mivel „ez szolgaságba taszítja a nőket” – írja a BBC cikkére hivatkozva a 444.hu.

A lap azt írja: a prostitúciót 1995-ben dekriminalizálták Spanyolországban, és egy 2016-os ENSZ-becslés szerint évi 3,7 milliárd dolláros üzletág épült ki köré. Különféle becslések szerint a spanyol férfiak harmada-negyven százaléka fizetett már szexért, és Thaiföld, illetve Puerto Rico után

Spanyolország lehet a prostitúció harmadik legnagyobb központja a világon.

Az országban 300 ezer nőt érinthet a kérdés

A prostitúció jelenleg szabályozatlan területnek számít az országban, és nem kaphat büntetést az, aki pénzért kínál szexet, ha ezt nem közterületen teszi.

A kerítés és nők kiközvetítése ugyanakkor jogsértőnek számít.

Sanchez pártja már 2019-ben a prostitúció kiszorítását ígérte a kampány során, mivel úgy látják, hogy ez a szegénység nőket érintő formájának egyik legkegyetlenebb módja, és a nők elleni erőszak egyik legrosszabb típusa. Becslések szerint az országban 300 ezer nőt érinthet a kérdés.

2017-ben a spanyol rendőrség 13 ezer nőt azonosított az emberkereskedők elleni razziák során, és a hatóság becslése szerint legalább 80 százalékuknak akaratuk ellenére kellett szexelnie valakivel.

Nyitókép: YouTube 

Összesen 94 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szóval azt mondod a lipsikből lesznek a Fidesz hívők? Szerintem te nem Magyarországon élsz, a döcögős latin miatt románra tippelnék- viszont onnan nézve igaz, Orbán nem Nagy Románia újjáélesztésén dolgozik, így nektek szőröstalpúaknak lehet hazaáruló...

Ifjúkomcsikból lett lipsikből lett hazafiak- ez a folyamatábra és általában az emberek korral gyűlő tpasztalatainak eredője.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés