Megszólalt a brit képviselő meggyilkolásával gyanúsított férfi apja

2021. október 17. 15:56
Az egykori szomáliai kormányfő tanácsadójaként dolgozó Harbi Alu Kullane úgy nyilatkozott: a legvadabb rémálmaiban sem gondolt arra, hogy ilyen megtörténhet.

Megdöbbent és óriási megrázkódtatásként élte meg fia őrizetbe vételét annak a férfinak az édesapja, akit David Amess brit konzervatív képviselő meggyilkolásának ügyében vettek őrizetbe.

Harbi Alu Kullane, aki egykoron a szomáliai kormányfő tanácsadója volt, a brit sajtónak elmondta, hogy őt is kikérdezte a terrorelhárító rendőrség. „Hatalmas megrázkódtatás. Sosem számítottam erre, a legvadabb rémálmaimban sem” – mondta Kullane a The Sunday Times című brit lapnak.

A rendőrség szerint terrortámadás történt

A brit hatóságok nem hozták nyilvánosságra a gyanúsított nevét, aki pénteken választói fogadóóráján feltehetően halálra késelte Amesst, de a brit sajtó úgy értesült, hogy

Ali Harbi Ali szomáliai származású brit állampolgár az, akit őrizetbe vettek.

Amesst egy templomban tartott választókerületi találkozón több késszúrással gyilkolták meg a Londontól mintegy 60 kilométerre fekvő Leigh-on-Sea-ben. A rendőrség terrortámadásként kezeli a gyilkosságot, amelynek potenciálisan iszlamista szélsőséges motivációja lehet.

Öt évvel korábban egy szélsőjobboldali radikális Jo Cox munkáspárti képviselőt gyilkolta meg választókörzetében, Nyugat-Yorkshire-ben.

(MTI) 

Nyitókép: MTI/AP/Alberto Pezzali

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

mindenkihez volt egy jó szablya! :-D

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában