Érdemes belegondolni, melyik pártnak a legkellemetlenebb Márki-Zay előretörése

2021. október 17. 8:51

Volner János
Facebook
Elárulom: a Jobbiknak.

„Érdemes belegondolni, melyik pártnak a legkellemetlenebb Márki-Zay előretörése. Elárulom: a Jobbiknak. A magyarázat könnyen érthető: Márki-Zay pont ugyanabból a szavazótáborból fog meríteni, mint a meghasonlott Jobbik és az általa vezetett MMM számára is létkérdés, hogy az önálló jogon történő parlamenti jelenléthez (a későbbi frakcióhoz) szavazókat tudjon felmutatni. Ezeket a szavazókat elsősorban a Jobbiktól képes elvenni, hiszen könnyen belátható, hogy a nyugdíjaskorú baloldaliaknak továbbra sem ő lesz a kedvence.

MZP pont azt mondja, amit a Jobbik megmaradt szavazói hallani szeretnek. Ráadásul nagy a kontraszt: Jakab az előválasztáson hatalmasat bukott, MZP viszont valószínűleg megnyerte azt. Tovább fokozza a Jobbik hátrányát Jakab Péter politikusi karaktere is: mivel csak ehhez ért, csúcsra járatja a prolishow-t. A választásokhoz közeledve a papírból kizabált párizsi, vagy a vizespohárból felhörpintett kannásbor egyre kevésbé működik. Jakab Péter tulajdonképpen nem is politikus, hanem egy karakterszínész, aki a tükör előtt begyakorolt előadásaival folyamatosan építgeti a dühös jobbágy figuráját. De csak ezt képes eljátszani. Rivaldafényből is nyilvánvalóan több jut majd Márki-Zaynak, hiszen ő lesz a Gyurcsány-koalíció arca, míg Jakab csupán egy lesz az eseményeket a hátsó sorból figyelő, bedarált pártvezetők között.

Szóval a Jobbik Márki-Zay által vezetett villamosa nem csak megérkezett, de már csenget is. Sokan fognak felszállni rá...”

Nyitókép: MTI/Ujvári Sándor

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 69 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Márki Zay csak a Gyurcsányék által kijelölt úton haladhat. Gyurcsány 10 évi munka után nem azért jutott el idáig a DK-val, hogy esetleges ellenzéki győzelem esetén egy konzervatív szöveget szajkózó, párt nélküli önjelölt fazon fújja a passzátszelet. Próbálkozhat, de úgy jár, mint Medgyessy, aki a mostani helyzethez hasonlóan a jobban eladható jelölt szerepét kapta. Ezt a húzást ha kell, most is megismételheti, bármikor lecserélheti MZP-t a feleségére.

Mostanában egész jókat ír Volner.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés