Szijjártó: Egyetlen Freedom House aktivista sem harcolt a szabadságért

2021. október 16. 20:17
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Al Jazeera televíziónak adott interjújában leszögezte, egyetlen NGO-nak sem feladata megítélni a magyar demokráciát.

Szijjártó Péter szerint a Freedom House nevű civil szervezetnek semmilyen joga és alapja nincs megítélni a magyar demokrácia állapotát. „Egyetlen aktivista sem harcolt a szabadságért, hanem mi harcoltunk az ország szuverenitásáért” – mondta.

„A miniszterelnök, aki most az országot vezeti, volt az első politikai szereplő, akinek elég bátorsága volt ahhoz, hogy sürgesse, hogy a szovjet csapatok hagyják el hazánkat” 

– hangzik el az interjúban. „A Freedom House aktivistáinak tehát nem dolga megítélni a magyar demokrácia állapotát. Egyéb iránt az ön által említett szervezet politikailag elfogult, úgyhogy a nyilatkozataiknak semmi értelme, mert azokat nem tényekre, hanem politikai ideolágiákra alapozzák” – tette hozzá a külügyminiszer a riporternek címezve. A teljes interjú vasárnap lesz látható. 

Fotó: Szijjártó Péter, Facebook

Összesen 187 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

+1

Az utóbbi (minimum) 70 év legjobb külügyminisztere.

Egyetértek. Telitalálat ez a munka neki. Minden tiszteletet megérdemel a családjával együtt. Rengeteg alkalmazkodás, lemondás kell a család részéről.

Végül ezt mondta csak választékosan..... :)

Mehetsz a péztárhoz!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés