Jöhet a köztársasági elnöki előválasztás is

2021. október 16. 13:59
A Civil Választási Bizottság fontosnak tartja, hogy javaslatot tegyenek egy, az ellenzéki oldalon elfogadható személyre.

Köztársaságielnök-jelölti előválasztást tervez a Civil Választási Bizottság – jelentette be a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában Magyar György, a szervezet elnöke. Elmondta: tisztában vannak azzal, hogy Magyarországon a köztársasági elnököt nem közvetlenül választják meg az állampolgárok, mégis fontosnak tartják, hogy javaslatot tegyenek egy, az ellenzéki oldalon elfogadható személyre. 

A köztársasági elnök megválasztása most kardinális kérdés lesz Magyar György szerint, mert pont az áprilisi választások előtt kell döntenie a parlamentnek, hogy ki legyen az államfő a következő öt évre.  

Az ügyvéd azt mondta: a civilek azt kezdeményezik, hogy a köztársasági elnök személyére „tegyünk mi javaslatot”. Ugyanígy, ahogy most az előválasztásnál, jöjjenek személyiségek, és akár online szavazzuk meg, kit tartanánk alkalmasnak arra, hogy a nemzet egységét megtestesítse – fogalmazott.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 133 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És a legfőbb ügyész, vele mi lesz?
A Számvevőszék elnöke?
Budapest rendőrfőkapitánya?
A BV vezetője?
Folytassam?
Egyébként, ezeket mivel a Parlament választja meg, akár közvetetten, dr. Kotász, bocs., dr. Magyar előválasztást hirdethet a parlament tagjaira is, nem igaz?
És akkor minek maga a parlamenti választás, kidobott pénz, a magyarok, a mi pénzünkből?
Majd megválasztja dr. Kotász.

És a Rögtönítélő Népbíróság, a NER-oligarchák trezorjainak felkutatására?
Hát valóban, ezt a tengernyi NER-pénzt szét lehetne osztani a rászorultak, a szegények között, demokratikus szolidaritás alapon, dr. Kotász útmutatásai alapján.
Dr. Zamecsnyik, Borgula skiccei alapján.

Te vadbarom, javaslatot a PARLAMENTBEN kell tenni, az Alaptörvényben lefektetett (a korábbi Alkotmánnyal lényegileg egybevágó) szabályok szerint.

Ha online szavazást akarnak, akkor simán Fegyőr nyer:-))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés