Nagyon nem tartom helyesnek azt, ha bárkit lehazaárulóz valaki

2021. október 15. 15:23

Orosz Anna
Telex
Nem tartottam szerencsésnek Márki-Zay Péter kijelentését, de utólag elnézést kért. Interjú.

„Barabás Richárd az egyik, akire Márki-Zay Péter utalt, amikor azt mondta, nem csak Karácsony Gergelyt árulják el azok, akik nem követik a kérés a második fordulóban, hanem a hazát is. Mit szólt a szövetségesük megfogalmazásához?
Nagyon nem tartom helyesnek azt, ha bárkit lehazaárulóz valaki. Nekünk egységesen azért kell dolgoznunk, hogy Magyarország jobb hely legyen. Pontosan azzal a gyűlöletkeltő és indulatos politikai kultúrával akarunk leszámolni, amit a Fidesz képvisel, ebben pedig példát kell mutatnunk. Nem tartottam szerencsésnek Márki-Zay Péter kijelentését, de utólag elnézést kért. Az pedig egy nagyon fontos politikusi erény, ha valaki képes belátni a hibáit és utána korrigálni.

Hogy látja az elmúlt napok nyilatkozatháborúját a két jelölt és a mögöttük álló tábor között? Nem árthat ez az ellenzéki egységnek?
Szerintem az egy jó dolog, hogy kikerülnek az asztalra a valódi kritikák. Részben ennek is az eredménye, hogy kígyózó sorok állnak az előválasztási sátrak előtt. Nem mondom, hogy nem volt egy-két olyan pont, ahol egy picit felszisszentünk, hogy ez már sok. Összességében azonban sikerült civilizált mederben tartani ezeket a vitákat.

Melyek voltak ezek a pontok?
Például a hazaárulózás, ami ugyan nem teljesen így hangzott el, de egy olyan pont volt, ahol mi is azt éreztük, hogy ez sok. Ezért is nagyon örültünk, amikor Márki-Zay Péter elnézést kért.”

Nyitókép: Orosz Anna Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 76 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Fletó kis puccsistája.

Ne röhögtess, most akkor ez lesz a műsor? Hányadik eszement tahósága ez MZP-nek? A világon nincs ilyen.

Miféle politikusi erényről vartyogsz? Az mióta politikusi erény, hogy újra és újra és újra és újra és újra (és újra és újra és újra) sértegeti ez az elmebeteg a szavazópolgárokat?

"Pontosan azzal a gyűlöletkeltő és indulatos politikai kultúrával akarunk leszámolni, amit a Fidesz képvisel, ebben pedig példát kell mutatnunk."

Aha, aha, persze. 2002-ben ugyanez volt a recept, mindennel vádolták a Fideszt, (nahát, pont ugyanazzal, mint most: felszámolja a demokráciát, lop, hazudik és korrupt), miközben a Fideszt vádolták az árokásással.
Érdekes önellentmondás ez, de hát ilyen ez a duplagondol.
Azt is érdekesnek tartom, hogy a választás közeledtével egyre több, korábban politikamentes oldalon és csatornán muszáj valamiért jeleznie a tartalom készítőjének, hogy ő mennyire utálja a Fideszt, mennyire hibásnak tartja a politikáját - visszafele viszont nem látom ugyanezt.

Bárkit valóban nem szabad lehazaárulózni. Csak azt aki hazaáruló körökből (kommunistából) származik és nem változott.

Az SZDSZ egy értelmiségi párt volt, a Momentum........hát elhagyom a jelzőket, nem szeretnék nagyon sértő lenni. S ez vonatkozik az egész ellenzéki kínálatra. Harmadrendű politikusok, lakájok, zsoldosok, még a hazai és a nemzetközi médiának is nagy gondot jelent valódi alternatívakénti megjelenítésük.

Nem tehetek róla, de az ellenzáki politikusi kínálatról a francia szociológus, Le Bon-törvénye jut az eszembe. Mely szerint egy embercsoport intellektuális és morális teljesítménye mindig a csoport legostobább és legzüllöttebb tagja felé derivál. Egy 21-es váltás romba döntené az országot.

Lapsus, 22-es váltás.

Én sem, csak a hazaárulókat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés