Csak balról nem lehet a Fideszt leváltani

2021. október 15. 16:47

Seres László
Azonnali
Márki-Zay Péternek természetesen számos meredek és félrement nyilatkozata volt az elmúlt napokban, ezekért azonban rendre bocsánatot kért.

„Nem jövő áprilisban, hanem e héten dől el Magyarország következő négy éve. A valódi változáshoz azonban nem elég a NER leváltása: szabadságpárti jelölt és mozgalom nélkül az ellenzék is így marad. Kár lenne.

Hazaárulózó, lejárató és gyűlöletkampányt folytató, trumpista – a megbékélést és az ellenzék összefogását hirdető DK számára jelenleg így néz ki miniszterelnök-jelöltjük egyetlen talpon maradt kihívója. Nyilván nem véletlenül, a pártnak most minden baloldali szavazatra szüksége van legalább szombatig, ezeket pedig egy jól sikerült, kézben tartott, hazug kultúrharc szállíthatja számukra. Csak azt nem gondolták át, mi lesz vasárnap után.

Márki-Zay Péternek természetesen számos meredek és félrement nyilatkozata volt az elmúlt napokban, ezekért azonban rendre bocsánatot kért. Szöges ellentétben azokkal a független értelmiségiekkel és pártközeli trollokkal, akik habozás nélkül kiforgatták és hazug kontextusokba helyezték szavait (lásd pl. TGM: Márki-Zay »homofób, antifeminista, cigányellenes«). Sokan nyilván úgy érezték, ehhez valamiféle érdekük fűződik, vasárnaptól azonban, ha esetleg legnagyobb sajnálatukra Márki-Zay nyerne, el kell dönteniük, beleállnak-e a küzdelembe, vagy berendezkednek további négy év NER-re.

A szerda esti tévévita is azt tükrözte, hogy nagy a feszültség (Dobrev: »nem tartalak téged alkalmasnak a miniszterelnöki pozícióra«), sok a kölcsönös sérelem, jelentős kihívásnak tűnik a két jelölt jövőbeni együttműködése. Sokan Márki-Zaynál csak a kommunikációjára figyelnek, pedig speciális helyzete az érdekes: a messziről jött ember egyáltalán nem mondhat majd azt, amit akar, két párttal is kell majd egyezkednie. Dobrev Klára szerint riválisa decemberig sem képes egyben tartani az ellenzéket, ezt az egyben tartást azonban ő is garantálhatná, pláne hogy hivatalosan még a Jobbik sem támogatja. És a cél ugye nem december, hanem április.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Seres gondolatai, állításai mögött hamis állítások vannak.
Számomra már a bal és jobb felállás is hamis. A valósság: Globalisták és szuverenisták.
Az pedig nevetséges állítás, hogy a DK-át képviselő Dobrev Klára ideológiája és majdani gyakorlata antikapitalista lenne.

Engem az ellenzék eddigi tevékenysége, beleértve a miniszterelnök jelölteket is, arról győzött meg; alkalmatlanok az ország kormányzására. A kampányígéreteik az országot olyan költségbe sodornák - nemzetközi szerződések felmondása, beruházási szerződések felbontása, pénzkiáramlás - melyet csőd követbe. A jogalkotási tevékenységük pedig belföldi politikai, társadalmi,gazdasági instabilitást eredményezne. Egy éven belül egymillió munkanélküli lenne és a családok életminősége drasztikusan csökkenne.
Magyarország második Görögország lenne. Sőt! Sokkal rosszabb helyzetbe kerülne,mint amilyenbe Görögország 2009-ben volt.

Ezek figyelembevételével nem fogok szavazni az ellenzékre.

Márki-Zay politikai programja bocsánatkérésekből áll. Ezeket mind meg fogja valósítani a hatalomban.

,,Globalisták és szuverenisták.,,

Egyetértek és javítom.

Sztálin ezt felejtette el, hogy bocsánatot kell kérni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés