Angol–magyar: az Orbán-kormány felelősségét is felvetette a Guardian

2021. október 14. 9:17
A lap szerint a magyar kormánypárti politikusok a kormány és az ultrák egyes csoportjai között kialakult közeli kapcsolatok miatt tartózkodnak a szurkolók bármilyen bírálatától. 

A magyar kormány felelősségét is felvetette a magyar fociultrákról írt, és a mára legfontosabbá vált szurkolói csoport, a Carpathian Brigade történetét összefoglaló cikkében a The Guardian, ami a botrányos nézőtéri jelenetekkel kísért keddi Anglia–Magyarország világbajnoki selejtező mérkőzést követően jelent meg.

A magyar labdarúgás szakértőjeként ismert cikkíró – Tomasz Mortimer – kiemelte: Magyarországon nemcsak a szurkolók, hanem a kormány egyes tagjai is komoly igazságtalanságnak ítélték a válogatott nemrégiben játszott meccseit követően kiszabott büntetéseket, és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter még júliusban egy Facebook-posztban kelt ki az UEFA Magyarországot sújtó egyik döntése ellen.

A The Guardian cikke szerint a magyar kormánypárti politikusok a kormány és az ultrák egyes csoportjai között kialakult közeli, és több mint egy évtizedes múltra visszatekintő kapcsolatok miatt tartózkodnak a szurkolók bármilyen bírálatától. 

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Összesen 53 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.


Az, hogy a teljes brit média, a brit rendőrség a Soros-maffia mélyállam 100%-os szolgájává züllött, csak annyit jelent:
NAGYON FÉLNEK, mert a mindent bedarálás a Hitlerek, Sztálinok "innovációja" volt és ma is ugyanaz.
Mi győzünk, ők meg veszítenek és magyarországi ügynökeik, nevekkel, úgyszintén.

Nyilván parancsot kaptak a balhézásra, amit végig lehet nyomatni a médiában:
Íme a rasszista magyarok...
1. De a legbolondabb angol is felteszi a kérdést:
És ki látta-hallotta, amikor
"rasszista módon szidalmazták az egyik biztonsági őrt."?
2. Egyáltalán, biztonsági őr SOHASEM MEGY BE EGYETLEN SZEKTORBA SEM, ha megteszi, csakis saját felelősségére, munkakörét túllépve.
3. A biztonsági őr feladata a szektor figyelemmel tartása és értesíteni a rendezőséget, ha problémát lát.
4. A BIZTONSÁGI ŐR KAPCSOLATA A NÉZŐKÖZÖNSÉGGEL: NULLA.

Fizetett ügynökök, agent provokatőrök aljas kis húzása történt Wembley-ben, amit eddig a futball szentélyének neveztünk.

Válaszok:
Google | 2021. október 14. 10:09

Az MLSZ-nek már ma sürgősségi beadvánnyal kellene a FIFA-hoz fordulni:
Kérje ki az incidens TELJES HANGANYAGÁT:
- ki adott parancsot a rendőri csoportnak a szektorba történő behatolásra, mikor?
- ki vonta adott parancsot a szektor elhagyására, mikor?
- a parancsnokló milyen információkra támaszkodva adott parancsokat?
- miért tartózkodhatott biztonsági ember az inkriminált szektorban?
És még lehet tovább folytatni, kommentként sos-ben ennyi.

A FIFA adjon választ:
- hogyan került G. Soros embere, Piara Powar a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség közelébe?
- hogyan lehetséges, hogy ez a senki által nem ismert előéletű ember döntési helyzetben, egyeduralkodóként irányítja a szervezet alapvető működését?
- hogyan lehetséges, hogy a FIFA-rendezvényeket neofasiszta politikai rendezvények kísérőjelenségeire fokozhatták le, a játékosok politikai rasszista-fehérellenes megnyilvánulásaival, a BLM- térdepeltetésekkel?

A meccs előtt jelentek meg cikkek angol újságokban, hogy milyen rasszisták a magyar drukkerek.
Ez volt az előjáték. Aztán léptek az agent provocateurok.
Magyar titkosszolgálat alszik?

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2021. október 14. 10:45

Ez mindig így volt, anno, 1914-ben a magyarokat barbár mongoloid, szőrös lábú törpékként írta le az Antant-sajtó - demokratikusan, természetesen - a németekről azt írták, hogy a német katonák a szuronyuk hegyére tűzik a belga, francia kisgyerekek fejét...
Így működik a propaganda.
Mára a médiatulajdonosok - akik között feltűnően sok a zsidó - a hajdani Sztálingrádot idézve lövik a nemzeti szuverenitást, úgymint:
"A zaj szüntelenül tépázta a katonák idegeit. „A levegőt megtölti - írta egy páncélos tiszt - a lecsapó Stukák pokoli vijjogása, a légvédelem és a tábori tüzérség lövegeinek dörgése, a motorok bőgése, a harckocsik lánctalpainak csörömpölése, a rakétavetők és Sztálin-orgonák süvöltése, a géppisztolyok feleselő kereplése, ráadásul az ember egész idő alatt érzi a minden pontján égő város hevét”. A katonákat leginkább a sebesültek ordítása viselte meg. „Ez nem is emberi hang - írta naplójában egy német -, ez csak a szenvedő vadállat tompa üvöltése."

Ilyen össztűz zúdul ránk, magyarokra, mióta nem fogadunk migránst és mióta Sorosról - igaz, csak távirati stílusban - kiplakátoltuk, hogy: SOROS.
A MEGVETT MÉDIARINGYÓK
vijjogása,
dörgése,
bőgése,
csörömpölése,
süvöltése,
kereplése,
égő város hevét”. "ÉGJEN A VÁROS!" 2013. jan. 28. — A szervezet tagjai belső levelezésükben február 11-éről a forradalom napjaként írnak, azzal a mottóval, hogy „égjen a város, azaz Budapest”.

„Ez nem is emberi hang - valóban: ez a Fenevad tompa üvöltése."

Mivel előre lehetett tudni, hogy a britek provokációra fogják használni a mérkőzést, Csányiék eleve hibáztak, amikor átvették az angolok által felkínált 4500 jegyet (amiből kb. 800 ment el). Ha az MLSZ nem árulja a jegyet, valószínűleg nem lenne rajta mit számon kérni. A Fradi a Leverkusen ellen lebeszélte a szurkolóit a jegyvásárlásról. A válogatott + klubok idegenbeli meccsei előtt ugyanez lenne a helyes gyakorlat: azokba az országokba, ahol a szövetségek nem garantálják a provokációmentes rendezést, nem szabad szurkolót engedni, részben a saját biztonságuk, részben a szövetség/klubok érdekében. Az ezekből az országokból érkező szurkolókat pedig ugyanolyan szíves rendőri figyelemben kell részesíteni, mint amilyenben a magyarokat részesítették.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés