Ez itt az igazi tót cirkusz!

2021. október 13. 7:01

Veczán Zoltán
Mandiner
Hőgyeim és urrraim, ez itt Közép-Európa leghatalmasabb, leghihetetlenebb, legvarázslatosabb cirkusza! Csak tessék, tessék, fáradjanak beljebb, világszenzáció!

Helyezzék magukat kényelembe, fogódzkodjanak meg, mert nem fognak hinni a szemüknek! Ilyen még nem volt, nincs, és nem is lesz, ez maga a megtestesült csoda, csak tessék, csak tessék! Mindenki helyet foglalt? Remek!

Csendet, csendet kérek! Figyeljenek, mert jön a világszenzáció! Itt jön a Nagymorva Birodalom! Akkora történelmi súlyt képvisel, hogy három ökörnek kell behúznia a porondra, elképesztő! Ugye, hogy mekkora, látják? Óriási? Mit mond az a kislány a második sorban? Hogy sose látott még ekkora Nagymorva Birodalmat? Nagy tapsot a kishölgynek, így van!

És most jön a nagy mutatvány, figyeljék csak!

Látják itt ezt az óriási birodalmat? Gondolják, hogy el lehetne ezt tüntetni nyomtalan? Hiszik?

Ugye, hogy nem hiszik! Hát figyeljenek csak, itt van ez a pálca, ez itt varázspálca, kérem, hölgyeim és urrraim! Az egész világon keresik, mindenhol hamisítják, de csak ez működik! Megsuhintom, és huss, láss csodát eltűnik, mintha sosem létezett volna! Ugye, hogy szóhoz sem jutnak! Ön, uram, látja itt bármi nyomát, hogy valaha létezett Nagymorva Birodalom? És ön, hölgyem? Ugye, hogy nem? Ez a varázspálca minden antropológiai, régészeti és nyelvi nyomot eltüntetett, hihhhetetlen! Egy darab kő, egy krumplihámozó, egy apró picula nem fog előkerülni utána, mintha sohasem lett volna!

És máris jön következő fellépőnk, a dolgos szlovák, aki felépítette Budapestet! Látják, hogy dagadnak az izmai! A sztrapacskától van, abból gyúrták, ereiben Beherovka folyik! Elképesztő képességei vannak! Csettintésre betelepül Pozsonyba, Kassára, Rimaszombatba és Somorjára! Nem hiszik? Csak figyeljenek! Hopp, látják a változást? Na ugye!

Egyből többség, a sehonnan! Világszenzáció, kérem!

De most következik az elképesztő, a hihhhetetlen, a trükkök trükkje, a névszlovákosító masinéria! Inkább tartsák magukban, ha bármiféle hasonlóságot fedeznének fel a reszlovakizációra, az csúnya büntetéseket és kiütéseket von maga után, már ha értik, így európai Slota-szempontból!

Miközben ez maga a csodagép! Bedobják Tessedik Sámuelt, és kijön rajta Samuel Tešedík!

Bedobják rajta Párkányt, és kijön Štúrovo!

Bedobják, általános szerződési feltételek (ÁSZF), kijön tizenhárom Beneš-dekrétum, elképesztő!

És kérem tisztelettel, egy kis levezető élőkép akrobatákkal A világ leghajlógerincűbb népe látható persze allegorikus formában!

Cselekmény: éppen felháborodik a magyar földvásárláson Szlovákiában, miután lényegében felvásárolta Rajkát, és nem hajlandó magyarul megszólalni Magyarországon.

Micsoda műsor, senki sem hitte volna, hogy ekkora csavarokat kibír egy gerinc, pedig a tót gerinc képes rá!

Köszönjük megtisztelő figyelmüket, további kellemes szórakozást kívánunk!

Összesen 138 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mészáros gazdájának nagyobb termőföldje van mint egész Szlovenszkó!

Is. Addig ez is a tényekre világít rá, vicces formában, szerintem szuper!

Pozsony és Kassa ma már leginkább szlovák lakói is vásárolgatnak nálunk ingatlant. Gondolom, ami hasonló mértékben magyarok részéről lezajlana, azt a szlovák állam csak kénytelen lenne tudomásul venni. Azt, h. honnan kap hitelt a szlovák állampolgár gazda szlovákiai földvásárlásra, spontán, nem szervezetten, egyénileg, nem igen lehet piszkálni.

Ez az EU tagság része.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés