DK: Orbánék nem sokáig dobálhatják már a közösből a perselypénzt

2021. október 13. 13:14
A Gyurcsány-párt közleményében azt írta: az elszámoltatástól a sűrű imádkozás sem fogja megmenteni a Fidesz-kormányt.

Orbánék továbbra se szégyellik a közösből bedobálni a perselypénzt, több száz milliárdot költöttek vallásra  – olvasható a Demokratikus Koalíció MTI-hez eljuttatott közleményében. A Hvg-re hivatkozva azt írják: a zárszámadás szerint a költségvetésből a kormány 229 milliárd forintot költött el egyházi tevékenységre.

„A Demokratikus Koalíció szeretné figyelmeztetni a Fidesz-kormányt, hogy nem sokáig dobálhatják már a közösből a perselypénzt, és az is biztos, hogy a jövő évi választás után az elszámoltatástól a sűrű imádkozás sem fogja megmenteni őket. Mi, európai magyarok 2022 után megszabadítjuk az országot az álszent Orbán-kormánytól, és arra fogjuk költeni a közpénzt, amire kell, és ami az embereknek fontos!” – olvasható a közleményben.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

 

Összesen 79 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Foglalkozzatok inkább MZP-vel.
Mintha kissé elszabadult volna a hajóágyú.

Gyurcsányék nem dobálták a közösből a perselypénzt a lakosság irányába, mégis végtelenül pofátlanul ők akarják elszámoltatni a mostani kormányt, ha győznek!

A gazdaságpolitika sikerességének egyik legjobb mérőszáma a háztartások egy főre eső, elkölthető reáljövedelmének alakulása. Azaz ha egy ország növelni tudja ezt a mutatót, az azt jelenti, hogy lakosai jobban élnek. A csökkenő mutatók pedig a romló életszínvonal egyértelmű jelei.

Kimutatható, hogy a 2007 és 2010 közötti baloldali kormányzás idején nyolc százalékot csökkent Magyarországon a háztartások egy főre eső jövedelmének reálértéke. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) statisztikái szerint egész Európában a legrosszabb eredményt tudtuk akkor felmutatni.

2010 utáni jobboldali kormányok idején ezzel szemben a magyar háztartások jövedelmeinek reálértéke növekedett a legnagyobb mértékben, 45 %-al.
A teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 2020-ban 403 600, míg 2010-ben 202 600 forint volt. A minimálbér összege 2010. január 1-jén 73 500 forintra rúgott, míg 2020. január 1-jén 161 ezer forintot tett ki. A szakmunkás-bérminimum az előbbi időpontban 89 500, az utóbbiban 210 600 forint volt.
A szegénységnek, vagy a társadalmi kirekesztettség kockázatának kitettek arányából is képet kaphatunk. Ez az arány 2010-ben 31,5 százalék volt, míg 2019-ben (ez a legfrissebb adat) 17,7 százalékot ért el.
A súlyos anyagi deprivációban élők aránya 2010-ben 23,4 százalék volt, ami 2019-re nyolc százalékra csökkent.Cinikus szöveg az SZDSZ-szektát támogó KISZ országos fővezértől. Fegyenc itt is rossz gazdálkodó: a nagyegyházak sokrétű, szerteágazó humanitárius szolgálata bőven visszatéríti a pénzt a társadalomnak..

Szóval a DK visszaadja a az elvtársak által elrabolt egyházi vagyont.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés