Alexander Schallenberg Kurz politikájának folytatását igéri

2021. október 12. 12:09
Szűk tízperces beszédében az új kancellár az ökoszociális adóreformot nevezte kormányprogramja velejének.

Mint mondta, ez egyaránt vonatkozik a migrációs, munkaerőpiaci vagy a koronavírus-járvány területén folytatott eddigi politikára. „Keze ki van nyújtva” a koalíciós partner Zöldek felé, hogy az elmúlt napokban keletkezett árkokat betemessék, és a kormány sikeres munkáját folytatni tudják – hangsúlyozta.    

Bár az ellenzék felé is a kormány kinyújtott kezéről beszélt, hangos elégedetlenséget váltott ki körükben, amikor „rosszhiszemű akcióként” jellemezte a Gernot Blümel néppárti pénzügyminiszter ellen benyújtott szociáldemokrata bizalmatlansági indítványt. Mint mondta, ezt a kezdeményezést „a legjobb akarattal sem lehet megérteni”.    

Schallenberg ismét fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy Kurzcal szorosan együtt akar működni.

A volt kancellárral, aki pártelnökként és frakcióvezetőként továbbra is az Osztrák Néppárt (ÖVP) vezetője marad, együtt nyerték meg a legutóbbi két választást – emlékeztetett.    

Szűk tízperces beszédében az új kancellár az ökoszociális adóreformot nevezte kormányprogramja velejének. Folytatni fogják az oktatás, a kutatás és a digitalizáció korszerűsítésének programját is – mondta.

Azon lesz, hogy a munkaerőpiacon mindenki megtalálja a helyét, aki erre igényt tart.

Következetesen folytatni fogja az eddigi migrációs és integrációs politikát is – ígérte. Ez a külpolitikára is vonatkozik, amelyért eddig ő felelt – tette hozzá, utódát, Michael Linhartot „szupertapasztalt külpolitikai profinak” nevezve.

(MTI)

Fotó: Joe Klamar / AFP

 

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés