Ugrásszerűen növelni kell a lakosság átoltottsági arányát

2021. október 11. 9:59
Jelen helyzetben mindannyiunk kötelessége az oltásoktól elzárkózó emberek meggyőzése.

„A járvány negyedik hullámának jelentkezéséig a szakemberek és a döntéshozók erőfeszítéseinek köszönhetően sikerült gyorsan elérni a hazai lakosság 60%-os átoltottságát. Ez az arány azonban nem elegendő a további nagyszámú megbetegedés és jelentős halálozás megakadályozására. Az egészségügyi ellátórendszer minden jelentkező számára biztosítja az oltásokat. Az oltási hajlandóság azonban elapadt, és a tájékoztatási kampányokkal, a kistelepülésekre irányított oltóbuszokkal vagy az idősek és hátrányos helyzetűek számára szervezett oltási akciókkal sem sikerül érdemi javulást elérni a beoltottak arányában. Ugrásszerűen növelni kell a lakosság átoltottsági arányát. Két és fél millió még beoltatlan honfitársunk van, akiket mielőbb be kell oltani. Az ugyancsak most jelentkező influenzajárvány is tovább súlyosbíthatja a népegészségügyi helyzetet. A legfontosabb védelmet az oltás biztosítja, felvételét továbbra is erőteljesen ösztönözni kell. Ugyanakkor a szakemberek előrejelzései szerint az orrot és szájat eltakaró maszk használatával is több ezer emberi életet lehet megmenteni Magyarországon a negyedik hullám alatt.

A lakosság átoltottságát csak a társadalom legszélesebb köreinek mozgósításával és hatékony fellépésével lehet növelni. Felelős állampolgári magatartás hiányában hiábavaló minden intézkedés, erőfeszítés, pénzráfordítás. Jelen helyzetben mindannyiunk kötelessége az oltásoktól elzárkózó emberek meggyőzése. Zárt térben, rendezvényeken, tömegközlekedési eszközökön mindenki viseljen az orrot és szájat egyaránt eltakaró maszkot. Amikor csak lehetséges, tartson megfelelő távolságot másoktól, és gyakran fertőtlenítse a kezét! Közösen érjük el, hogy senki ne adjon hitelt az olyan téves, felelőtlen és veszélyes állításoknak, miszerint a delta-variáns ellen nem véd az oltás és az orrot és szájat eltakaró maszk! Mindenki lépjen fel saját környezetében a hamis és áltudományos nézetek ellen! Felhívjuk a Magyar Tudományos Akadémia 18 ezer köztestületi tagját, és kérjük a lakosság tájékoztatásában részt vevő intézményeket, fórumokat és a véleményformáló személyiségeket, hogy vegyék ki a részüket az oltások felvételére és az orrot és szájat eltakaró maszk használatára buzdító tevékenységből. Életet ment, aki az óvintézkedéseket betartja, és ennek szükségességéről környezetét is meggyőzi.”

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Odáig OK, hogy aki oltatlan az maga döntött magáról, de egyrészt dugig lesznek a kórházak, ami senkinek nem jó, másrészt minden ilyen fickó vírusgyár, nő az oltásnak ellenálló új mutációk kockázata.

Lassan mondjuk le lehetne porolni a Momentum ötletét, hogy oltásonként 100 eFt. Amikor előjöttek vele, sík baromság volt, hiszen a vakcinahiány volt a szűk keresztmetszet. Most már lehetne róla szó. A kórházi ellátás is kerül ennyibe, de akár pár hét otthoni ápolás is.

Különböző embercsoportokról beszélünk. Van, aki simán beleszarik. Egy ismerős azért halt meg áprilisban, mert "nem volt két napom az oltás miatt betegeskedni". Ezt mondta előtte a marhája.

Persze. Oviban azt tanultam, hogy egészségügyi kérdésekben bíznom kell a doktor bácsiban. A doktor bácsim azt mondta, oltassam be magam, ez a szakállas bácsi a tévében meg azt, hogy ne. Tehát a szakállas bácsi a tévében rosszat mondott. Szívesen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés