A hazáért, az igazságért és a magyar emberek biztonságáért

2021. október 11. 15:51

Varga Judit
Facebook
2010 óta a következetes büntetőpolitika mellett tettük le a voksunkat.

„A hazáért, az igazságért és a magyar emberek biztonságáért

Nagy örömömre szolgál, hogy az Igazságügyi Minisztérium új székhelyén az Európa jövőjéről szóló konferenciasorozat kerekasztal-beszélgetését követően, ma a jogalkotás és a jogtudomány kiválóságainak részvételével sor kerülhet az elmúlt évtized büntetőpolitikájának áttekintésére.

2010 óta a következetes büntetőpolitika mellett tettük le a voksunkat. Szigorú, de tettarányos törvényekkel állítottuk helyre a rendet és javítottuk az állampolgárok biztonságérzetét.

A kormány kétséget kizáróan világossá tette, hogy az áldozatokkal szolidáris, az ő pártjukon áll, a legfőbb értéknek az emberi életet tekinti.

Mai konferenciánkon arra teszünk kísérletet, hogy számot adjunk az utóbbi 11 év törvényhozói és jogalkalmazói tevékenységéről és megvizsgáljuk, hogy az általunk lefektetett kívánalmak, vagyis a biztonság, a rend és a törvények tisztelete hogyan biztosított a jogalkotás eszközein keresztül.

Eredményes jelenből ígéretes jövőt építünk!

Köszönöm Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes úr, Senyei György Barna elnök úr, valamint Kónya István miniszteri biztos úr nyitógondolatait, a jelenlévőknek pedig eredményes tanácskozást kívánok!”

Fotó: Varga Judit. Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 48 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés