LMBTQ- és migránsparkolókat létesítettek Németországban

2021. október 1. 20:24
A németországi Hessen tartományban található Hanau város egyik mélygarázsában „sokszínűségi parkolóhelyeket” létesítettek, melyeket kizárólag az LMBTQ-közösség tagjai, illetve bevándorlók használhatnak – írja a Bild internetes kiadása.

A Frankfurttól 25 kilométerre keletre fekvő Hanau régóta a sokszínűség egyik szimbólumának számít Németországban. Lakossága már a 2015-ös migrációs válságot megelőzően is etnikailag az egyik legváltozatosabb német településsé tette – írta meg a Ripost a Bild cikke alapján. 

Szivárványos zászló jelöli a különleges parkolóhelyeket

Thomas Morlock, a mélygarázst üzemeltető Hanauer Parkhaus GmbH (HPG) felügyelőbizottsági elnöke a különleges parkolóhelyek átadásán azt mondta: „a cél az, hogy segítsenek azoknak, akik különleges védelemre szorulnak”.

 

 

 

Hangsúlyozta: „a parkolóhelyeket alapvetően nem azért hozták létre, hogy azokat különálló embercsoportok használják, hanem azért, hogy feltűnően színes szimbólumukkal jelezzék a parkolóközönség felé: ők a sokszínűség és a tolerancia mellett állnak”. A HPG közleményben azt írta: kamerák figyelik majd a szivárványos helyeket, hogy ellenőrizzék, a kijelölt parkolóhelyeket valóban bevándorló hátterű, illetve az LMBTQ-közösséghez tartozók használják majd.

Fotó: Twitter

Összesen 128 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hogy fognak neki örülni Aliék, hogy szivárványos parkolóhelyre kell állniuk, kicsit sem érzik úgy, hogy buziknak nézik őket :)
Egyébként magyarként migránsnak számítanék? Még piros-fehér-zöld zászlót is tennék a nyakamba, hogy egyértelmű legyen. Kis szerencsével még az is lehet, hogy kurd vagy iraki zászlónak néznék... :)

„a parkolóhelyeket alapvetően nem azért hozták létre, hogy azokat különálló embercsoportok használják, hanem azért, hogy feltűnően színes szimbólumukkal jelezzék a parkolóközönség felé: ők a sokszínűség és a tolerancia mellett állnak”. A HPG közleményben azt írta: kamerák figyelik majd a szivárványos helyeket, hogy ellenőrizzék, a kijelölt parkolóhelyeket valóban bevándorló hátterű, illetve az LMBTQ-közösséghez tartozók használják majd.
Akkor most melyik?

Ez miben különbözik attól, hogy a feketéknek át kell adniuk a helyüket
a villamoson a fehéreknek?

Kb. Afféle "buzi-e vagy?".

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés