Egy brüsszeli hírportál is átvette Cseh Katalin hamis állításait

2021. szeptember 27. 9:55
Az EUobserver szerint kizárólag férfiakból álló vezetők szólaltak fel a demográfiai csúcson.

Ugyan a csütörtöki IV. Budapesti Demográfiai Csúcsot (BDS) a „családi értékek” jegyében szervezték, az azon felszólaló, kizárólag férfiakból álló vezetők – köztük Orbán Viktor kormányfő – elsősorban az általuk „új liberális politikai marxizmusnak” nevezett eszméket, a migrációt, valamint az Európai Unió (EU) zöldpolitikáját és a női jogokat támadták – írta beszámolójában az EUobserver.com.

Nem csak nők vettek részt az eseményen

Csakhogy, mint arról a Mandiner is beszámolt, a demográfiai csúcson több elismert női kutató – többek között Obianuju Ekeocha nigériai orvosbiológus, Sharon Slater, a Family Watch International elnöke –, valamint női politikus – Julija Stepanenko lett parlamenti képviselő, Gál Kinga EP-képviselő – is felszólalt, nem beszélve az esemény házigazdájáról, Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszterről.

A csúcs 55 felszólalójából 17 volt nő.

A brüsszeli székhelyű hírportál tudósítását megelőzően Cseh Katalin momentumos EP-képviselő tweetelte a következőket: „Ha félretesszük a nevetséges látványt – Mike Pence, Orbán Viktor és fél tucat * FÉRFI egy magyarországi gyűlésen, ahol nőkről és családokról beszélnek, ami felháborító és középkori. Hadd fogalmazzak világosan: Semmit rólunk, nélkülünk.”

Az EP-képviselő Twitter-bejegyzésére később Ekeocha is reagált, jelezve, többedmagával ő maga is részt vett az eseményen.

Címlapkép forrása: Mátrai Dávid

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés