Závecz Research: Dobrev Klára nyerte a miniszterelnök-jelöltek vitáját

2021. szeptember 25. 07:17

A DK miniszterelnök-jelöltjét Karácsony Gergely (MSZP, Párbeszéd, LMP), Márki Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom) követi a Závecz felmérése alapján, amelyet a hvg közölt.

2021. szeptember 25. 07:17
null

A nézők többsége a DK jelöltjét, Dobrev Klárát látta a leginkább meggyőzőnek a péntek este lezajlott ellenzéki miniszterelnök-jelölti vitában – írja a hvg egy 1040 fős mintán végzett felmérés alapján. Az RTL Magyarország megbízásából a Závecz Research a vita nézőit reprezentáló mintán, telefonos adatfelvétellel vizsgálta a résztvevők szereplését.

A kutatás három kérdést tartalmazott.

Az első az előválasztáson való részvételi szándékot vizsgálta, a második és harmadik pedig a vita kimeneteléről kérdezte meg az emberek véleményét. Az előválasztáson való részvétel az alábbiak szerint alakult: 63 százalék már volt szavazni, 29 százalék nem volt szavazni, de tervezi, hogy elmegy. A válaszadók 5 százaléka nem volt szavazni és nem is tervezi, hogy elmegy, míg 3 százalék nem adott választ.

A második kérdésre – miszerint a péntek esti vitában ki volt a leginkább meggyőző – a válaszadók 30 százaléka Dobrev Klárát jelölte. A második helyen 25 százalékkal Karácsony Gergely végzett, őt 22 százalékkal Márki-Zay Péter követi. Jakab Péter 10 százalékkal a negyedik lett, míg 7 százalékkal Fekete-Győr András végzett az ötödik helyen. A megkérdezettek 6 százaléka nem adott választ a kérdésre.

A harmadik kérdés alapján mindent egybevetve

a megkérdezettek 31 százaléka szerint

az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek péntek esti vitáját Dobrev Klára nyerte meg. A második helyen 24 százalékkal Karácsony Gergely végzett, a harmadik helyezett 18 százalékkal Márki-Zay Péter lett. 11 százalékkal Jakab Péter a negyedik, 4 százalékkal Fekete-Győr András az ötödik lett. A megkérdezettek 12 százaléka nem adott választ erre kérdésre.

(Fotó: RTL Klub, tévéfelvétel)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 163 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hont András Márki Zay Péterről
2021. november 10. 16:27
.
sersem
2021. szeptember 25. 14:31
Tényleg? Ásít, lapoz...
szürkeSzarvas
2021. szeptember 25. 14:01
Szinte halljuk,amikor a Gréczy "magát csiholva " lihegi: Klá-ra! Klá-ra! Igeeeeeeen! :)
Elmekortan
2021. szeptember 25. 13:58
Asszony kell a kormányrúdhoz. VADAI helyettes meg Szél Kunhalmi Hadházyné meg Varnyúné mind mind miniszterelnök helyettesek. Levadásszák s fideszeseket a zsozsót kiosztják a dékás csűrhének, hordának, kemény magnak, verőlegényeknek és assuonyoknak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik