Sportújságírók tiltakoznak a FIFA kettős mércéje ellen

2021. szeptember 23. 20:47

A Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) elnöksége a hivatalos honlapján megjelent közleményben tiltakozik a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) Magyar Labdarúgó-szövetséget sújtó büntetése miatt. A Magyar Nemzeti Média Szövetség nem sokkal később szintén csatlakozott a sportújságírók tiltakozásához.

2021. szeptember 23. 20:47
null

„Mérhetetlen csalódást jelent számunkra, hogy a közelmúlt budapesti, telt házas, biztonságos és sportszerű hangulatú mérkőzéseit követően az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) után immár a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) is engedett a nemzetközi politikai nyomásnak, és olyan szigorú szankciókkal sújtotta a Magyar Labdarúgó-szövetséget, amelyeket messze nem indokolnak a helyszínen egyáltalán nem vagy alig tapasztalható, a feljelentők által bemutatott vélt vagy valós szabálytalanságok.

amely már a találkozó előtt igyekezett rasszistának bélyegezni a magyar szurkolókat, majd komolyan vehető bizonyítékok híján is könyörtelenül megtette ezt a mérkőzés után. Nem egy főcím és mainstream üzenet sugallta, állította, hogy egész Magyarország rasszista, aminek semmi köze a valósághoz, és mérhetetlen cinizmus azok után, hogy éppen

Az egész világ által hitetlenkedve figyelt erőszakhullám és egy sor rendezési hiányosság, biztonsági és járványügyi szempontból is rendkívül aggályos szabálytalanság, ezernyi gyalázkodó, rasszista megnyilvánulás, az ellenfél himnuszának kifütyülése után, amelyek mind az olasz–angol Eb-döntőn voltak tapasztalhatók, egyelőre semmilyen szankcióval nem sújtotta az UEFA azt az Angliát, amelynek még a miniszterelnöke is engedett a példátlan, minden igazságalapot nélkülöző médianyomásnak, és a közösségi médiaterekről kitiltott ezernyi angol szurkoló megbüntetése helyett a magyar szövetség elleni példás fellépést követelte a FIFA-tól. 

Pedig maga Cristiano Ronaldo mondta a júniusi magyar–portugál után, hogy bárcsak minden meccs telt ház előtt, ilyen hangulatban zajlana, de semmilyen rasszista megnyilvánulással nem találkoztak a mérkőzés után megkérdezett francia vagy angol szurkolók, stábtagok sem. Kiábrándító volt látni, olvasni az egykor világszerte az objektivitás mércéjeként tisztelt BBC végletesen elfogult mondatait vagy az iSport szélsőségesen gyűlöletkeltő címlapját, amelyen egész Magyarországot bélyegezte rasszistának: England vs Racists 4–0.

és kérjük, hogy senki se higgyen fenntartások nélkül annak, amit Magyarországról a fősodratú nemzetközi média terjeszt, állít. Inkább higgyenek a saját szemüknek és azoknak a turistáknak, futballszurkolóknak, vendégeknek, akik mostanában Magyarországon jártak, és a csöppet sem rasszista magyarok vendégszeretetét élvezhették.A rendkívül abszurd és igazságtalan helyzetre egy régi mondás alkalmazható: Bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű. Avagy: The pot calls the kettle black! 

A Magyar Sportújságírók Szövetsége elnöksége”

Fotó: MTI/Kovács Tamás

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2021. szeptember 24. 09:34
3./ Sterling kifejezetten provokált, SEMMI köze nem volt a magyar szurkolóknak ahhoz, hogy mi történt a barátjával, a mez felhúzása pedig tiltott! EGYÉRTELMŰEN készült a provokálásra, hiszen a meze alatt volt ama póló. 4./ A mérkőzés lefújása után SEM a szövetségi kapitányuk, sem a játékosok nem vettek észre semmilyen rasszista mozzanatot! CSAK a riporter nyomta ezerrel , és MÁSNAPRA VILÁGOSODTAK meg az angol válogatott tagjai!
Vasalo
2021. szeptember 24. 07:56
A sportolok is ráirhatnák a trikokra a RESPECT mellé a FIFA meg az UEFA csalásait, ök ugyanis a nézöknek kivánják a bört rugni s nem a FIFA meg az UEFA aljas politikai céljaira az üres stadionokban. RESPECT US, WE WANT TO PLAY FOR FANS.
Aegopolis.
2021. szeptember 24. 06:55
A FIFA döntésének mértékét én is túlzónak tartom, ez a közlemény viszont gyengíti az MLSZ pozícióját egy esetleges fellebbezés során, ugyanis - szemben a szövetséggel - úgy tesz, mintha nem is lenne megoldandó probléma. Csányiék legalább látják, hogy néhány renitens kitiltása orvosolná a helyzetet, csak hetek alatt nem voltak képesek rá. Tessék Kubatovra hallgatni, meg lehet ezt oldani. Máskor is kérdeztem már: oké, hogy mi nem térdelünk, de miért fikázzuk-fütyüljük azokat, akik megteszik? Van ennek bármi értelme?
ergo07
2021. szeptember 23. 22:42
Ocsmányság, amit velünk művelnek. Románoknak, angoloknak, hollandoknak még csak ejnye-bejnye se
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik