Sportújságírók tiltakoznak a FIFA kettős mércéje ellen

2021. szeptember 23. 20:47
A Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) elnöksége a hivatalos honlapján megjelent közleményben tiltakozik a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) Magyar Labdarúgó-szövetséget sújtó büntetése miatt. A Magyar Nemzeti Média Szövetség nem sokkal később szintén csatlakozott a sportújságírók tiltakozásához.

„Mérhetetlen csalódást jelent számunkra, hogy a közelmúlt budapesti, telt házas, biztonságos és sportszerű hangulatú mérkőzéseit követően az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) után immár a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) is engedett a nemzetközi politikai nyomásnak, és olyan szigorú szankciókkal sújtotta a Magyar Labdarúgó-szövetséget, amelyeket messze nem indokolnak a helyszínen egyáltalán nem vagy alig tapasztalható, a feljelentők által bemutatott vélt vagy valós szabálytalanságok.

Felfoghatatlan volt a budapesti magyar–angol mérkőzés előtti és utáni médiakampány a brit sajtóban,

amely már a találkozó előtt igyekezett rasszistának bélyegezni a magyar szurkolókat, majd komolyan vehető bizonyítékok híján is könyörtelenül megtette ezt a mérkőzés után. Nem egy főcím és mainstream üzenet sugallta, állította, hogy egész Magyarország rasszista, aminek semmi köze a valósághoz, és mérhetetlen cinizmus azok után, hogy éppen

Angliában szabadult el tömeges és ijesztő mértékben a rasszizmus az Európa-bajnoki döntő után.

Az egész világ által hitetlenkedve figyelt erőszakhullám és egy sor rendezési hiányosság, biztonsági és járványügyi szempontból is rendkívül aggályos szabálytalanság, ezernyi gyalázkodó, rasszista megnyilvánulás, az ellenfél himnuszának kifütyülése után, amelyek mind az olasz–angol Eb-döntőn voltak tapasztalhatók, egyelőre semmilyen szankcióval nem sújtotta az UEFA azt az Angliát, amelynek még a miniszterelnöke is engedett a példátlan, minden igazságalapot nélkülöző médianyomásnak, és a közösségi médiaterekről kitiltott ezernyi angol szurkoló megbüntetése helyett a magyar szövetség elleni példás fellépést követelte a FIFA-tól. 

Nincs illúziónk, tudjuk, hogy a mi hangunk nem fog eljutni azokhoz, akik most mind azt gondolják, szörnyű, rasszista hangulat uralkodik a budapesti meccseken.

Pedig maga Cristiano Ronaldo mondta a júniusi magyar–portugál után, hogy bárcsak minden meccs telt ház előtt, ilyen hangulatban zajlana, de semmilyen rasszista megnyilvánulással nem találkoztak a mérkőzés után megkérdezett francia vagy angol szurkolók, stábtagok sem. Kiábrándító volt látni, olvasni az egykor világszerte az objektivitás mércéjeként tisztelt BBC végletesen elfogult mondatait vagy az iSport szélsőségesen gyűlöletkeltő címlapját, amelyen egész Magyarországot bélyegezte rasszistának: England vs Racists 4–0.

Elítéljük és visszautasítjuk a hazánkat büntető hecckampányt,

és kérjük, hogy senki se higgyen fenntartások nélkül annak, amit Magyarországról a fősodratú nemzetközi média terjeszt, állít. Inkább higgyenek a saját szemüknek és azoknak a turistáknak, futballszurkolóknak, vendégeknek, akik mostanában Magyarországon jártak, és a csöppet sem rasszista magyarok vendégszeretetét élvezhették.A rendkívül abszurd és igazságtalan helyzetre egy régi mondás alkalmazható: Bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű. Avagy: The pot calls the kettle black! 

A Magyar Sportújságírók Szövetsége elnöksége”

Fotó: MTI/Kovács Tamás

 

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

1. Az MLSZ haladéktalanul közölje az UEFA-val, a FIFA-val, hogy a Piara Powar és a Jósa Bálint nevű alkalmazottjaik minden magyarországi sportlétesítményből 10 év időtartamra kitiltásra kerültek.
2. Az MLSZ haladéktalanul tegyen feljelentést az illetékes helyeken, ügyészségeken Piara Powar és Jósa Bálint ellen szándékos károkozás, rágalmazás, rossz hír keltése, becsületsértés bűncselekménye miatt.
3. Az MLSZ haladéktalanul állítsa össze a magyar eltiltással kapcsolatos videodokumentációt - kezdve a Craiova-Kispest mérkőzéssel, folytatva a londoni, müncheni EB-mérkőzések kihágásaival, olasz-, magyarellenes rasszizmusaival, az angol játékosok térdeléses provokációjával, a R. Sterling nevű angol játékos mezlevételes provokációjával a budapesti magyar fizetőnézők ellen és küéldje el az UEFA és a FIFA összes tagországának figyelmeztetésül: bármely országot diszkrimináció alá helyezhetnek olyan személyek - Powar és szervezete, a FARE - akiknek egyébként a labdarúgáshoz semmiféle kapcsolata nem természetes, nem következik semmiféle előzményhez.
4. Az UEFA és a FIFA adjon választ: hogyan került ez a személy, Powar és az általa létrehozott szervezet, a FARE egyáltalán a labdarúgás közelébe, mely legitimáció alapján ítélkezik nemzetek felett.

Mottó: Az elfajzottzsidó-őrület zavartalanul, győzedelmesen dübörög, minden km-kőnél és a között...

Jól látod a helyzet szignatúráját, csak szart se ér.
Azért ez nagyobbat szól, mint ha építünk egy stadiont:

"Esernyőt adott a csatár, sárga lappal büntették érte
2021.09.23. 16:19
Lucas Paquetá, az Olympique Lyon brazil csatára megpróbálta beesernyőzni ellenfelét – átemelni fölötte a labdát –, és bár a trükk nem igazán sikerült, a játékvezető sárga lappal sújtotta, mert szerinte ezzel a technikai mutatvánnyal megalázta a Troyes játékosát. Neymar honfitársa védelmére kelt a közösségi hálón.
Már 3–1-re vezetett a Lyon a Ligue 1 szerda esti mérkőzésén a Troyes ellen, az utolsó másodpercek peregtek, amikor Lucas Paquetá – a harmadik lyoni gól szerzője – megkísérelt egy esernyőcselt, pontosabban lambrettát, ami azt jelenti, hogy a két sarka közé veszi a labdát, és átemeli az ellenfele feje fölött. A trükk nem jött be, a védőről visszapattant a labda, végül Stephanie Frappart játékvezető sárga lapot adott a 24 éves brazilnak – aki mellesleg a harmadik lyoni gólt szerezte, és az előző meccsen is betalált a PSG ellen –, mert véleménye szerint meg akarta alázni Troyes védőjét a játszótéri trükkel.

Az eset – mármint a játékvezető ítélete – minimum véleményes, és Neymar Jr., Paquetá honfitársa nem is állta meg, hogy ne nyilvánítson véleményt. Tömören csak annyit közölt közösségi oldalán a PSG brazil sztárja, hogy ez már a szép játék, a joga bonito halálát jelenti, ha egy cselért megbüntetnek valakit."
Működik a magyarokat eltiltató UEFA -- FARE nevű ügynökségének elfajzott zsidója: Piara Powar. Az elfajzottzsidó-őrület zavartalanul, győzedelmesen dübörög, minden km-kőnél és a között...

"Van, aki a vb-ről is kizárná a magyar válogatottat: “Hagyták, hogy a rasszizmus tomboljon Magyarországon”
2021. SZEPTEMBER 23., CSÜTÖRTÖK, 16:26
A FARE szerint nem elég a FIFA és az UEFA büntetése sem, jobb lett volna, ha halmozottan, akár a vb-ről történő kizárással sújtják közösen Magyarországot a rasszista vádak után.
"...a halmozott büntetés elve nem érvényesült, így a stadionon belüli rasszizmus problémája sem fog megoldódni a magyaroknál hosszabb távon – mondta az AP-nek Piara Powar, a FARE (FOOTBALL AGAINST RACISM IN EUROPE), AVAGY A “LABDARÚGÁS A RASSZIZMUS ELLEN EURÓPÁBAN” NEVŰ SZERVEZET ÜGYVEZETŐJE.
"Ha minden eddigi magyar kihágást számításba vettek volna, akkor a magyarok a vb-kizárással is szembenézhettek volna és egy valóban megoldást jelentő intézkedés lépett volna életbe. Sokkal jobban együtt kellett volna működnie ez ügyben a FIFA-nak és az UEFA-nak" - makogja habzó szájjal AZ ELFAJZOTT ZSIDÓ: PIARA POWAR.
Miután csak és célzottan Magyarország elleni hadjáratot folytat, - a többi ország stadionjában mindent lehet, himnuszt fütyülni, Gulácsit megdobálni, a szurkolóknak összeverekedni, egymást letaposni, - az hidegen hagyja ezt a szemetet, meg a szemét elfajzottzsidó-szervezetét, a FARE-t, benne a magyarországi spion JÓSA BÁLINT nevű másik szeméttel.
Csak, hogy tudjuk, mi a világos helyzet.

Igen, ebben dönteni kell, megyünk tovább vezettetve vakon, elfajzott zsidók által, vagy kimondjuk, hogy:
elfajzott zsidók vezetéséből nem kérünk.
AZ ELFAJZOTT ZSIDÓ NEM AZONOS A ZSIDÓVAL!

Nézem a tegnapi felvételeket. Egy brazil srác esernyőt adott a védőnek.
Kapott(!) érte(!!) egy sárgát(!!!) (a játékvezető egy nő volt). Sterling
kapott-e sárgát?

Ha egy 50.000-es meccsen 2 hülye (vagy fizetett provokátor)
elkiabálja magát, hogy "hu-hu majmok!", akkor elmondhatjuk hogy a
hülyék részaránya 40 ppm. Vagyis a biztonsági kontrol és/vagy a
közönség kultúráltsága 99.9996 %. Ilyen tiszta anyagot előállítani
óriási technikai kihívás! Őrülönk, hogy a fejlett brit technológia ennél
jobb ereményre képes. Sajnos nekünk csak ennyire futja.

Be kell vezetni, hogy aki 2 góllal vezet, az le kell, hogy hozzon egy
játékost és minden további gólnál egy újabbat. Mert a 4:0 már
megalázó.

Utoljára ilyen marhasággal, mint ez a sárga, egy sörmeccsen
találkoztam. Rúgtam egy gólt, mire az ellenfél kapusa azt mondta nem
ér, mert erős volt a lövés. Kiröhögtük (az ellenfél játékosai is röhögtek).

Először P. Powar és ügynöke hamis jelentése alapján elfogadtatta az UEFA-val, hogy a magyar-portugál és a francia-magyar Puskás Aréna-meccsen TOMBOLT A RASSZIZMUS, ami ordító hazugság volt.
Majd:
A magyar-angolra a meccs előtti napokban eme Powar-os hamis narratívára építve a teljes brit média hiszterizálta a nagyközönséget, G. Soros zsebéből. (Éppen úgy, mint 1914-ben, amikor arról írtak a brit lapok, hogy: a német katonák 4-5 éves gyerekek levágott fejét tűzik a szuronyaikra.)
Ezután jött a budapesti térdelés és mezlevétel provokációja.
Így állt össze a Piara Powar nevű szemét által felállított csapda, amelyet a botrányvezérelt, ugyancsak elfajzott média kérdőjel nélkül fogad el.

Az a kettő Piara Powar felbérelt embere volt, hogy csináljon botrányt.
Jósa Bálint volt a közvetlen ügyintézője a felbujtásnak.
Tipikus elfajzottak provokációja, megint egy elfajzott, Saul Alinsky nyomán.

Amiről szó van, ez az elfajzottak uralma, még ma is, 30 évvel a rendszerváltás után, a brüsszeli elfajzott EU hivatalos támogatása mellett:
"Magyar" bíróság, 2021: a tanárra támadó 16 éves "tanulók" helyett az őket fékezni próbáló pedagógust és takarítót ítélik és lehetetlenítik el."
"Tavaly ősszel történt az az eset, amikor dohányzás miatt került összetűzésbe pár diák egy az ANK-ban dolgozó tanárral, Jancsula Dezsővel. Leköcsögözték, majd arra biztatták egymást, hogy üssék meg a tanárt – lehetett hallani a közösségi oldalon keringő számos videóban. Ezután a tanár a táskájánál fogva próbálta az egyik gyereket visszatartani, hogy az igazgatóhoz kísérje. "Én már lecsaptam volna, pumpáltam volna a kopasz fejét" – mondja az egyik tizenéves az egyik videóban. A tanár és diák közötti "szóváltás" körülbelül 10 perig tarthatott. Ez idő alatt Dezső bácsi próbálta elmagyarázni, hogy az iskola területén tilos a dohányzás. A "diákok" viszont minősíthetetlen hangnemben inzultálták az idős pedagógust. Egyszer csak előlépett egy férfi a bámészkodók közül – az iskola takarítója volt, akit fizikailag is megtámadtak, erre ő nekiesett az egyik fiatalnak, földre lökte. A tanár eközben pár méterre tartotta a táskájánál fogva a másik, fenyegetőző patkányt. A hulladékok megúszták, áldozataikat elítélték A híres – országos sajtót is bejárt – verekedésből rendőrségi ügy lett, majd a bíróság elé kerültek a szereplők. A takarítót elítélték, munkahelyéről elbocsátották; a "gyerekek" büntetés nélkül megúszták, felmentették őket, de időközben az idős tanár tanúból vádlott lett, majd őt is elítélte a bíróság, mégpedig tárgyalás nélkül."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés