Magyar golyókkal lőtték az ukrán elnök főtanácsadóját

2021. szeptember 23. 15:56

A gyilkossági kísérletben kilőtt 20 töltény nagy részét az autóban találták meg, kettőt az áldozatban.

2021. szeptember 23. 15:56
null

Egy ismeretlen tettes 20 töltényt lőtt ki az ukrán elnök főtanácsadójának, Szerhij Sefir autójára. Az ukrán belügyminiszter szerint az autóra magyar gyártmányú 7,62 kaliberű golyókkal lőttek. A nyomozók most annak próbálnak utánajárni, hogy hogyan kerültek a lőszerek Ukrajna területére.

„Ilyen töltényeket nem Ukrajna területén gyártanak, hanem Magyarországon gyártják azokat. Megpróbáljuk megállapítani az Ukrajnába történő behozataluk útját és a potenciális beszállítókat.

Nem zárjuk ki, hogy Ukrajnába csempészték azokat” – mondta Jevhenyij Jenyin, a Belügyminisztérium első helyettese.

„12 golyó találta el az autót, 2 golyót távolítottak el az áldozat testéből. Szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy a golyók gyakorlatilag az autó teljes szerkezetébe hatoltak” – mondta a tisztviselő.

Nyitókép: Kijev, 2021. szeptember 22.
Rendőrök viszgálják Szerhij Sefirnek, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök főtanácsadójának az autóját az őt ért fegyveres támadást követően Kijev közelében 2021. szeptember 22-én. A főtanácsadó ép bőrrel úszta meg a támadást, de sofőrje súlyosan megsebesült. A legfrissebb jelentések szerint legalább tizenhét golyó találta el a járművet.
MTI/AP/Jevhen Maloletka

Kapcsolódó cikkek

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takita
2021. szeptember 24. 15:49
Ez a tény alkalmas a magyarok elleni hangulatkeltésre,(megszoktuk) ugyanakkor jó reklám a magyar hadiiparnak
I_Isti
2021. szeptember 24. 08:23
Persze, MO-n gyártották, de azt nem tették hozzá, hogy mikor? Mondjuk talán a múlt század nyolcvanas éveiben. . . ?
józan paraszti ész
2021. szeptember 24. 01:06
Biztos berakta egy ismeretlen a mszp-s cigicsempész autójába, mikor ment Ukrajnába azért , hogy egy ismerőse a tudtán kívül cigarettával pakolja teli a csomagtartót.
Krupp Skya
2021. szeptember 23. 19:20
Csak a pontosság kedvéért, a ki nem lőtt töltényt lőszernek, a visszamarad töltényt hüvelynek, régies nevén kapszlinak hívják és ami eltávozik a csövön keresztül az a lövedék. A puska csőben található barázdát ami belül körbe végig fut huzagolásnak hívják ez a huzagolás a lövedéket megpörgeti saját tengelye körül és az így nyert forgás megakadályozza, hogy a lövedék oldalogjon ez stabilitást biztosít a lövedéknek az iránytartásában. Hasonló jelenség ha bicikli kereket kivesszük a helyéről és megfogjuk a tengelyét az egyik oldalon, az álló kereket nyugodtan elfordíthatjuk bármely irányba, azonban ha megpörgettük a kereket, nagyon nehéz elfordítani abból az irányból amelyben megpörgettük. Krupp Skya mindenhez is ért mint Karácsony.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik