Érted, ilyen, hogy „magyar”, nem is létezik

2021. szeptember 22. 6:55

Veczán Zoltán
Mandiner
Kitalált közösség, meg minden!

– Nézd, én eleve baromságnak tartom az összes ilyen nacionalista kivagyiaskodást, meg magyarkodást, mert hogy így tehetségesek vagyunk meg úgy tehetségesek vagyunk, Nobel-díjak meg a többi, mintha ez amúgy csak ránk lenne jellemző, vagy mérne bármit is,

persze, tudom a mantrát, Rubik-kocka, golyóstoll, C-vitamin – fenét, bőgatya és fütyülős pálesz,

az a nemzetkarakter, a többi csak pár ember egyéni teljesítménye, most erre legalább annyira lehetek büszke mint az olimpikonokra, csak azért, mert magyar színekben versenyeznek...

De érted, ilyen, hogy „magyar”, tulajdonképpen nem is létezik. Vagyis hát létezik, mert elfogadtuk, hogy így hívjuk magunkat, kitalált közösség meg minden, de azért eleve nézd meg, nyelvészeti szempontból finnugorok vagyunk, aztán ótörök meg török szavakat szedtünk fel meg persze egy csomó szlávot, meg németet, hát már amit eddig elmondtam, abban nincs egy darab magyar szó sem, eleve a német szó maga is szláv.

Vagy ott vannak a régészeti emlékek, griffes-indás övcsatok meg tarsolylemez, ugyan már, minden keleti népnek megvoltak ugyanezek a motívumok, íjfeszítők, na de tényleg, öregem, az ősember is íjjal vadászott, persze, lovasíjászat, a perzsák óta ismert sztori, nem azért, de remélem, rémlik neked ez a Nagy Sándor nevű fószer, aki európai értelemben véve úgy verte el ezeket, mint a kétfenekű dobot!

Jah, amúgy csodaszarvas-rege is megvolt így vagy úgy fél tucat népnél,

eleve népekről sem beszélhetünk, csak törzsekről, hétről vagy tízről vagy fene tudja, mennyiről, amik egyenként is tök különbözőek voltak genetikailag meg kulturálisan meg talán nyelv tekintetében is, a sztyeppe eleve egy óriási levesestál volt, mindenki kereskedett meg találkozott meg harcolt mindenkivel, szerinted majd jól érintetlenül hagyták a magyar szüzeket a kazárok meg a besenyők? És még csak akkor érkeztünk meg ide, ahol aztán voltak bolgárok, mindenféle szlávok, még avarok is valamennyi, aztán letelepedtünk, jöttek a németek meg bizánciak telepesként, hódítóként, a magyarok se gondolom, hogy csomót kötöttek a farkukra, amikor kalandozni mentek, és akkor még csak most jutunk el az államalapításig, szó se volt még tatárról, törökről, oroszról!

Már addig, az államalapításig érted, akkora házibuli volt itt Kelet-Európában, hogy mint a viccben, már annak is örülni kell, hogy nem ugatunk, hehe. Keverékek vagyunk, mint a falusi kutyák, korcsok. És nyugodj bele, a te Árpádjaid is már eleve mindenféle keverékként érkeztek, Géza fejedelem anyja besenyő, az István felesége meg bajor, szerinted..?

Hát mire az utolsó Árpád-házi feldobta a bakancsot, már abból az előkeverékből se maradt semmi,

amivel egyáltalán anno idekergették őket a besenyők. Ha most genetikailag kielemeztetnéd mondjuk magad, biztosan nem kicsit lepődnél meg, szerintem a világon nem létezik egyetlen olyan népcsoport sem, talán az ausztrál meg az amerikai őslakosokat leszámítva, amelyikből ne csordogálna egy-két csepp az ereidben, garantálom, mindből. Az összesből.

– És az kizárt, a magyarok ősei vagy rokonnépei közé netán, ebbe a mindegyik-összesbe, feltételesen, esetleg, talán-talán akár a hunok is beletartozzanak?

– Hogy micsoda?! KIZÁRT!!

Összesen 556 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"...kizárt, hogy a magyarok ősei vagy rokonnépei közé a hunok is beletartozzanak..."
Mindenki beletartozik, csak egy - egyetlen egy - a hunok: nem.
Logikából egyes a sémikének, aki ezt állítja.

Nem arról szól a történet, hogy mi a hun?
Hanem arról, hogy ami létezett, az még lehetőség szinten sem LÉTEZHET, A MAGYARGYŰLÖLŐK SZERINT.

Igen, sokszor érzem magam újra Romániában.
Csak ott harcoltak még ilyen vehemensen a magyarok ellen.
Azt hittem, idejövök, itt ennek végre vége. De nem.
Ady jut eszembe. Aki egyszer belerúgott a magyarba, valóságos késztetést érez, hogy újra megtegye.
De rúgdosodónak sem jó lenni, őket sem irigylem. Azt a kisszerűséget, hogy állandóan kötekedj...

Cipszer dédnagyanyám nem beszélt magyarul. Anyám már csak hellyel-közzel, én nem. Aztán tót őseimre gondolva sokszor mosolygok a szlovák történelmen. Mitől lenne nekem bajom a szlováksággal? Egyik dédnagyanyám tisztaszobájában nagyméretű Ferenc József kép volt a falon, a másik ősöm, mint 48-as honvéd díszsírhelyet kapott a Kossuth mauzóleum mellett a fővárostól.

Igen. Magyar vagyok és kész. A gyerekeimet is magyarnak neveltem.

Mást tapasztaltam.
Nem tudom, hogy a nagyszüleik hol születtek, de ők, akik ellenünk harcolnak, nagyon is itt születtek, a kommunizmusban jól éltek és ugyanúgy szeretnének továbbra is élni, megmondani, kinyilatkoztatni és főleg vezetni. Jórészt csak az állampolgárságuk magyar.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés