Erdogan: Az emberiség szégyene, hogy folytatódik az „oltási nacionalizmus”

2021. szeptember 22. 7:18
Törökország ratifikálni fogja a párizsi klímavédelmi egyezményt.

Törökország is ratifikálni fogja a 2015-ös párizsi klímavédelmi egyezményt utolsóként a világ 19 legnagyobb fejlett és feltörekvő gazdaságát, valamint az Európai Uniót összefogó G20-csoportból. Recep Tayyip Erdogan török elnök kedden, az ENSZ-közgyűlés 76. ülésszakának általános vitáján felszólalva közölte, hogy a klímavédelmi megállapodást októberben terjesztik be a török törvényhozás elé jóváhagyásra. Mint mondta, a ratifikálási eljárást még az ENSZ novemberi klímavédelmi konferenciája előtt le akarják zárni.  A párizsi klímacsúcson elfogadott megállapodás értelmében a nemzetközi közösség kötelezettséget vállalt arra, hogy a globális felmelegedés mértéke az iparosodás előtti értékhez képest jóval 2 Celsius-fok alatt maradjon, sőt ne haladja meg a 1,5 Celsius-fokot.

Koronavírus

A koronavírus-járvány kapcsán Erdogan élesen bírálta, hogy egyes államok vonakodnak a védőoltások méltányos elosztásában részt venni. Hangsúlyozta, hogy a világjárvány több millió halottja és fertőzöttje mellett „az emberiség szégyene, hogy továbbra is folytatódik az +oltási nacionalizmus+ különböző módszerekkel”.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Reuters/Eduardo Munoz

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azért ez a világ szégyene, hogy mi itt azért berzenkedünk, hogy ezt vagy azt az oltást nem akarjuk, másnak meg semmilyen nincs?
Gondolok itt az utálatos DK-ra, ami a kínai és orosz vakcina ellen lázít, mások pedig hiába várnak bármilyet.
A DK és az empátia, könyörület.
Nosza.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés