Jövőre 200 ezer forint lesz a minimálbér

2021. szeptember 20. 12:31
A garantált bérminimumot két lépésben emelnék a munkaadók.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közölte, hogy elindultak a 2022-es minimálbérrel és garantált bérminimummal kapcsolatos egyeztetések a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán (VKF). Bodó Sándor, az ITM foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára ismertette, hogy a kormány a magyar emberek nemzeti konzultáción kifejtett véleményéhez igazodva a minimálbér összegének 200 ezer forintra emelését tervezi.

Az ITM közlése szerint a munkáltatói és munkavállalói érdekképviseletek vezetői, delegáltjai mellett Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is részt vett a fórumon. Zs. Szőke Zoltán, az Áfeosz-Coop Szövetség elnöke szerint a szociális partnerek elfogadták, hogy a minimálbér egy lépcsőben 200 ezer forintra emelkedjen jövőre.

A garantált bérminimum emelésével kapcsolatban azonban a munkáltatói oldal felvetette, hogy azt két lépcsőben kellene végrehajtani, első alkalommal jövőre, majd 2023. január 1-jétől.

Hozzátette, hogy a tárgyalások két hét múlva folytatódnak, és terveik szerint november közepéig tartanak, hogy a munkaadók fel tudjanak készülni a jövőre várható nagymértékű béremelésre. Gulyás Gergely kancelláriaminiszter szerint így 2022. január 1-jétől több lehet a minimálbér, mint a Gyurcsány-korszak alatt az átlagbér volt.

Nyitóképen: A Graboplast Zrt. tatabányai üzeme. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

@Ma is bukik a Zorbán...
nick89 2021. szeptember 20. 10:15
504
Hahahahaha!
Ezidő alatt lölő nyert 1 áramszolgáltatót és 3 kastályfelújítást.

Na, ki az ügyesebb?

Ma is bukik a Zorbán... 2021. szeptember 20. 11:58
4
@nick89
Miért, te tudnál üzemeltetni egy áramszolgáltatót, idióta bolsi?

Ez a bolsevista suttyók csodafegyvere: az aljas irigység, a gyűlölködés. Semmi mást sem tudtok ezeken meg a lopáson kívül."


A lölő a gázszerelő ipariiskolába is már kiemelkedett konzorciumból, közbeszerzésből meg áramszolgáltatóból, mert ezt ott tanították, ugye, birka?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés