Afganisztán tours

2021. szeptember 19. 18:39

Jászberényi Sándor
Facebook
Van egy idióta. Na, nem mintha egy lenne, de ez az egy idióta kifejezetten idegesít.

„Elsősorban azzal, hogy a világon semmit nem lát árnyaltabban, mint ahogyan azt a gazdák előirányozzák, másodsorban azzal, hogy, ha szeretné sem tudná, tekintve, hogy a külpolitikai újságíráshoz egyszerűen nem rendelkezik elegendő ismeretanyaggal. Egyszer voltam vele »szakérteni« egy tévés műsorban. A műsor előtt én magyaráztam el neki, hogy mi a különbség a siíta és a szunnita irányzat között az Iszlámban.

Emiatt önmagában nem szólnék semmit. Amiért most mégis leírom, hogy idióta, mert nettó lájkvadászat miatt veszélyeztet egy háborús zónában civileket.

A legkevésbé sem érdekel, hogy hogyan és miből ment el Afganisztánba, de az igen, hogyan lehetséges, hogy nem szólt neki senki, hogy egy szunnita/hanafi diktatúrában, ahol a segélyek reményében éppen »vezetett« újságírás zajlik, ami nagyjából azt jelenti, hogy két kedves szakállas tálib mindenről napi jelentéseket ad le, beleértve, hogy kivel beszélt az újságíró a székletének az állagával bezárólag, bármi, amit kiböfög a közösségi médiában konkrétan jelentésre kerül.”

Fotó: STRINGER / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A gond kb. ugyanaz, mint amikor 1956-ban nyugat-ojrópai újságírók önfeledten fotóztak Budapesten. Utána Kádárék ennek alapján gyűjtötték be az embereket.

Ha így sem világos, többet nem tudok segíteni.

Lényeg, hogy a talibok olvassák.

Nincs igazad. Nem hülyék. Csak hisznek valamiben és nem tudják, hogy a politika az érdekvédelem és nem hit. A legerősebb hitük a dékásoknak van. Emlékeznek rá, hogy milyen jó volt, amikor fiatalok voltak, együtt az Ifjú Gárdában és ezt az érzést szeretnék újra átélni.
Ezért aztán úgy érzik, hogy aki a politikustól nem megváltást, hanem érdekvédelmet vár, az eladja a boldogságát. Ezért beszélnek Judáspénzről. Ezért mondják, hogy kenyéren és vízen is élnek, csak menjen az Orbán. Mert ők ott zsíros kenyérrel is boldogok voltak.
Nem értik, hogy mi Istenben (vagy nem) hiszünk és a politikától szebb és nyugodtabb életet remélünk. 1990 nyarán egy hetet töltöttem Bajorországban. Na, én is pont úgy akarok élni a mai napig, ahogyan ők akkor éltek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés