Felbomlott az ellenzéki összefogás Tatabányán

2021. szeptember 17. 13:46
A polgármester új frakciót hoz létre a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum és a Párbeszéd pártok támogatásával.

Közösségi oldalán jelentette be Szücsné Posztovics Ilona, Tatabánya DK-s polgármestere, hogy pénteken „Balogh Ferenc, Lusztig Péter és Renczes Dávid képviselőtársaimmal

kilépünk az Összefogás Tatabányáért frakcióból és új frakciót hozunk létre a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum és a Párbeszéd pártok támogatásával”.

A polgármester arról ír, hogy „egyre fokozódó aggodalommal” figyelték a frakcióban maradó képviselők viselkedését. Szücsné bejegyzésében Fekete Miklóst (MSZP), Nagy Bélát (független, MSZP-jelölt) valamint Hoffer Dávidot (DK, majd független) említette név szerint.

Feszültségek a DK-n belül

A polgármester szerint a fenti képviselők „a Fidesz-KDNP frakció érdekeit támogatták”. Hoffer Dávid – akinek esetéről korábban mi is beszámoltunk – ezzel kapcsolatban korábban úgy fogalmazott, a városvezetés „gombnyomkodó automataként” számít csak rá. Hoffer végül kilépett a DK-ból, elmondása szerint ugyanis „vállalhatatlanná vált a közös munka”. A tatabányai képviselő beszélt Varju Lászlóval, a párt alelnökével is. Hoffer jelezte Varjunak, hogy Szücsné vezetése alatt a „város működőképessége van kockán”.

Na és? Neked az a dolgod, hogy úgy szavazz, ahogy a pártelnököd mondja! Tudunk együtt dolgozni, vagy nem?”

– felelte erre Hoffer elmondása szerint a DK alelnöke.

Hoffer közleménye miatt Szücsné rágalmazás miatt feljelentést tett. „Úgy tűnik, a Fidesz hálója erősebb volt, mint gondoltuk, és egy fiatal, tapasztalatlan képviselő is fennakadt rajta”kommentálta az esetet a polgármester.

Nyitóképen: Szücsné Posztovics Ilona, Tatabánya DK-s polgármestere. Fotó: MTI/Mohai Balázs

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Összefogáááás!

(Lassan azokat a városokat kell megszámolni, ahol NEM esett szét a moslékkoalíció...)

Az MSZP kicsinalasa folyik. Tegnap egy elemző azt mondta, lehetséges, hogy egy mszp-s képviselő sem nyer az előválasztáson. Legfeljebb a vesztesek kapnak listás helyet .

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés