„Vállalhatatlanná vált a közös munka”, kilépett a DK-ból egy tatabányai képviselő

2021. szeptember 10. 10:28

Fenyegetőzés, demokrata szavakba öltöztetett diktatórikus módszerek, alkalmatlanság – súlyos dolgokat mesél a DK-ról egy kilépett képviselőjük, Hoffer Dávid.

2021. szeptember 10. 10:28
null

Július 23-i hatállyal kilépett a Demokratikus Koalícióból Hoffer Dávid, Tatabánya 12-es körzetének képviselője. Hoffer hivatalos Facebook-oldalán közzétett bejegyzése szerint a döntés régóta érlelődött benne, de „mostanra vált vállalhatatlanná a közös munka”. A képviselő arról ír: az volt a benyomása, hogy a közgyűlésben csupán „gombnyomkodó szavazóautómataként” számítanak rá.

Szavazataimban kénytelen voltam vállalni az eltérő véleményem. Még ezek után sem a problémák megbeszélése jutott a vezetők eszébe, hanem a fenyegetőzés és kioktatás”

– fogalmazott Hoffer. 

Egyik fő érv a DK elhagyása mellett: a DK-s alpolgármester

Hoffer bejegyzésében nyíltan beszélt arról, hogy a pártból való kilépés egyik fő érve Lusztig Péter alpolgármester személye volt. 

Vállalhatatlan stílusa és nyilvánvaló alkalmatlansága dacára csupán fenyegetőzésre és rossz ízű utasítgatásokra futotta. Ő a tanúsított viselkedésével jelentősen megkönnyítette a döntésemet.”

Hoffer állítja: eltérő szavazása miatt a városházán dolgozó édesanyján állt bosszút a polgármester, Szücsné Posztovics Ilona. A DK-ból kilépett képviselő szerint édesanyját lefokozták, áthelyezték és a folyamatban lévő béremelését visszavonták. „Így viselkednek a magukat büszkén mások fölé helyező demokraták” – összegzett Hoffer.

Varju László: A polgármestert kell támogatni minden áron

Bejegyzésében Hoffer Dávid kitér arra is: telefonon megkereste őt Varju László, a DK alelnöke is, aki azt mondta a képviselőnek: mindenáron a polgármestert kell támogatnia. „Amikor elmagyaráztam, hogy a város működőképessege van kockán, és Ilona ki akarja a várost ezzel fosztani, egy döbbenetes válasz érkezett:

– fogalmaz Hoffer. 

A tatabányai képviselő ezt vállalhatatlannak, DK-hoz méltatlannak tartotta, elmondása szerint azonban Varju Lászlónak nem volt ilyen aggályai. Bejegyzését azzal zárja: „Én gondolkodó ember és nem szavazógép vagyok. 

Így aztán nekem kellett lépnem és elhagynom azt a pártot, amely szavakban demokrata, tetteiben pedig diktatórikus!”

– írja Hoffer.

Nyitóképen: Szücsné Posztovics Ilona, Tatabánya DK-s polgármestere. 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
héttörpe
2021. szeptember 11. 14:49
Néha a szarnak is van lelkiismerete.
Madasa Hatter
2021. szeptember 10. 20:43
Örömteli hír hogy vannak még a DK-ban is magukat gerincesnek tartó emberek. Hoffer-t nem mentem föl. Aki képes belépni a DK-ba és azt az ostoba demagóg és hazaáruló faszságot hangoztatni és "képviselni" amit az ostoba köcsög gyurcsány meg az otromba bunkó neje, az minden más aljasságra is képes. Hoffer vonuljon vissza a közélettől és vezekeljen az ostobasága miatt.
Tiszafa
2021. szeptember 10. 19:42
DK = Degenerált Koalíció.
CirmoS
2021. szeptember 10. 15:55
Pffffffffffffffff...... :-)))))))) Nincs itt semmi meglepő, EZ kérem a DK!!.. Az csak hab a tortán, hogy egy DK-s erősíti meg, ami eddig is teljesen egyértelmű volt! Mármint a normális ember számára! VarNYu elvtárs erre mit fog károgni??...... Hazudni fog? Mint mindig! A DK egy ócska csürhe! Ezek hatalmon ugyanezt művelnék az emberekkel is, amit sok esetben párton belül egymással művelnek....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!